marți, decembrie 6, 2022

ACEASTA este una dintre cele mai dureroase afecțiuni și e cauzată de un banal fir de păr. Medic: Nu ignora aceste simptome banale! Când trebuie să mergi de urgență la medic.

Dacă ai experimentat vreodată un fir de păr sub piele, atunci știi că poate fi neplăcut și chiar inconfortabil. Cu toate acestea, doctorul Karan Raj, un medic al NHS, a dezvăluit una dintre cele mai îngrozitoare afecțiuni care este de fapt cauzată de un păr deranjant crescut sub piele.

Te-ar mai interesa: DIAGNOSTIC ȘOCANT! „Copilul meu mi-a salvat viața ...

Dr Raj says a pilonidal sinus can become infected because of ingrowing hairs

Medic celebru: ACEASTA este una dintre cele mai dureroase afecțiuni și e cauzată de un banal fir de păr

Medicul, devenit celebru pe TikTok pentru sfaturile sale, spune că un sinus pilonidal (chist pilonidal sao boală pilonidală) – o mică gaură sau tunel în piele în partea superioară a feselor – se poate infecta din cauza firelor de păr încarnate.

Sinusurile pilonidale afectează aproximativ 26 din 100.000 de persoane, cu cel puțin de trei ori mai mulți bărbați decât femei. Odată infectată, zona înconjurătoare va provoca durere, umflături și se va dezvolta un abces plin de puroi. În timp ce abcesele în sine nu sunt periculoase, infecția poate pune viața în pericol.

Te-ar mai interesa: Medic român: Această apă poate duce la cancer...

„Acest lucru ar putea necesita un drenaj chirurgical și o tăietură la capătul inferior”, a explicat dr. Karan Raj.

Pentru a remedia acest lucru, pacienții trebuie să fie supuși unei proceduri chirurgicale invazive care implică „taierea întregii regiuni deschise, creând o rană uriașă, apoi închiderea acesteia”, a explicat Dr. Raj.

Dar într-un videoclip animat chirurgical, dr. Raj explică că medicii împing o tijă de metal fină în sinusul pilonidal al pacientului – în încercarea de a elimina infecția. Medicii aruncă apoi peroxid de hidrogen prin orificiu pentru a „curăță cavitatea de orice”, explică el. „Apoi folosesc un laser pentru a cicatriza interiorul cavității, astfel încât să se închidă prin fibroză și cicatrici și să închidă acel sinus. Sperăm că, cu aceasta, vindecarea este mult mai bună decât operația tradițională”, adaugă el, potrivit The Sun.

Te-ar mai interesa: Horoscop karmic pentru săptămâna 5-11 decembrie. L...

Chist pilonidal | DivaHair.ro

Am un sinus pilonidal și este infectat?

Este posibil să nu aveți simptome vizibile la început, în afară de o mică gropiță pe suprafața pielii, chiar deasupra mijlocului fesei. Dar odată ce se infectează, se poate dezvolta rapid într-un chist dureros – făcându-l greu de ignorat.

Semnele unei infecții includ:

  • durere când stați în picioare sau în picioare
  • umflarea chistului
  • piele înroșită, dureroasă din jurul zonei –
  • puroi sau sânge care se scurge din abces, provocând un miros urât
  • părul care iese din leziune
  • formarea a mai mult de un tract sinusal sau găuri în piele

Este posibil să aveți și o febră scăzută, dar aceasta este mult mai puțin frecventă.

Ce cauzează un sinus pilonidal și o infecție?

Medicii nu sunt siguri ce cauzează un sinus pilonidal. Unii cred că ar putea fi rezultatul unei probleme cu pielea, presiunea sau frecarea pot face ca părul dintre fese să fie împins în interior.

Te-ar mai interesa: Metoda prin care Irina Loghin își curăță organismu...

  • Acesta poate fi fie părul care crește în jurul feselor, fie părul liber căzut de la fese sau în altă parte care se adună în jurul despicăturii fesiere și intră în sinusul pilonidal. Sinusurile pilonidale sunt mai frecvente la bărbați, deoarece zona tinde să fie mai păroasă.
  • Statul pe scaun pentru perioade lungi de timp poate crește, de asemenea, șansele de a obține un sinus pilonidal.

Când ar trebui să vezi un medic de familie?

Dacă aveți un mic nodul în partea de sus a fundului – între fese – care este dureros, roșu, care sângerează sau curge puroi, merită să fiți consultat de medicul dumneavoastră. Aceste simptome se pot dezvolta rapid, adesea în câteva zile. Sunt semne de infecție și trebuie tratate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private