Sari la conținut

Revoltător! Medicul acuzat că arunca la gunoi bebelușii prematuri încă profesează la această maternitate!

Mortalitate infantila. Incubatoare pentru copii născuți prematur

Din cuprinsul articolului

Medicul ginecolog acuzat că a aruncat mai mulți bebeluși prematuri la gunoi, ca să nu ocupe locurile în incubatoare, lucrează în continuare la Maternitatea Polizu, din Capitală! Conducerea unității medicale susține că deocamdată nu îi poate suspenda activitatea medicului, întrucât instanța nu a luat nicio decizie, scrie realitatea.net. 

Până acum nu s-a luat nicio măsură în afară de urmărirea penală, asta cu toate că atât anchetatorii, cât și medicii din spital știau de acest caz încă din urmă cu două săptămâni, atunci când a fost emisă și citația pe numele acuzatului.

A fost deschisă o anchetă penală

Acesta a fost audiat ieri împreună cu martorii în acest caz. Au fost deja ridicate și mai multe dosare de la Maternitatea Polizu din Capitală, iar surse din anchetă spun că acesta nu ar fi fost un caz singular, ba chiar că ar fi fost o practică răspândită în maternitate.

Cazul a stârnit și un val de anchete. S-a autosesizat Colegiul Medicilor, iar Ministerul Sănătății a trimis inspectori la unitatea medicală din Capitală și a fost deschisă și o anchetă penală.

Cu toate acestea, atât reprezentanții spitalului, cât și autoritățile spun că nu pot face nimic până când medicul nu va fi trimis în judecată, astfel că el lucrează în continuare la maternitatea Polizu. 

Dacă se dovedesc adevărate acuzațiile, atunci el va rămâne fără drept de practică și, bineînțeles, riscă ani buni de închisoare cu executare.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel