Sari la conținut

Această greșeală poate fi motivul pentru care NU slăbești. Ce spune nutriționistul

mic dejun
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
micul dejun care te ajuta sa slabesti

Această greșeală poate fi motivul pentru care NU slăbești. Ca să slăbești trebuie să ți cont de o serie de factori, atrag atenția nutriționioștii. Anumite obiceiuri proaste, după părerea lor, ne pot eficientiza procesul de slăbire. Și asta pentru că există unele obiceiuri și greșeli care ne pot afecta dieta.

Cori Grămescu a explicat care ar fi cea mai mare greșeală pe care o fac cei care doresc să slăbească. Este vorba de un obicei complet greșit.  Kilogramele acumulate în plus, mai ales în zona abdomenului, sunt rezultatul unei funcţionări deficitare a metabolismului, spune specialistul.

„Multe persoane supraponderale se concentrează în mod eronat pe slăbire, înainte să facă un control de rutină pentru a-şi evalua sănătatea metabolică. De multe ori, kilogramele în plus acumulate – mai ales în zona abdomenului – sunt rezultatul unei funcţionări deficitare a metabolismului, nu doar a unui stil de viaţă dezechilibrat. Sindromul metabolic afectează o treime dintre persoanele adulte şi trasează un prognostic negativ pentru evoluţia stării de sănătate”, explică Cori Grămescu.

Plan de sănătate metabolică pentru sănătatea cardiovasculară

Colesterol mare, trigliceride crescute şi o talie care depășește 89 de cm, îndepliniţi criteriile pentru existenţa sindromului metabolic – un complex de factori care afectează serios sănătatea.

„Dacă aveţi colesterol crescut, trigliceride mărite şi talia peste 89 de cm, îndepliniţi criteriile pentru existenţa sindromului metabolic – un complex de factori care afectează serios sănătatea.

Mai grav este atunci când se manifestă şi una dintre următoarele situaţii – glicemie crescută sau hipertensiune arterială. Dacă vă aflaţi în această situaţie, trebuie să ştiţi că slăbirea singură nu vă ajută. Este nevoie de un plan de sănătate metabolică prin care să susţineţi metabolismul şi să vă îmbunătăţiţi sănătatea cardiovasculară”, mai spune Grămescu..

Introducerea sportului blând şi a mersului pe jos

„Dincolo de dietă, un aspect fundamental important îl reprezintă introducerea sportului blând şi a mersului pe jos în fiecare zi, împreună cu un program de odihnă de minim 7 ore pe noapte”, a conchis Cori Grămescu pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel