joi, decembrie 1, 2022

Pericolul la care te expui când consumi aceste alimente. Medicul Mihaela Bilic a explicat ce alimente provoacă îngălbenirea prematură a emailului dentar. Aceasta spune că „ Tot ce pătează hainele pătează și dinții!”. Ce soluții practice există pentru un zâmbet frumos?


Dr. Bilic și lista alimentelor vinovate

„O dantură de un alb strălucitor este semn de tinerețe și de sănătate. Culoarea dinților ține de vârstă și de igiena orală, însă contează și ce mâncați. Există alimente care provoacă îngălbenirea prematură a emailului dentar. Tot ce pătează hainele pătează și dinții!😱 Haideți să aflăm care sunt vinovații și ce soluții practice există ca să avem un zâmbet frumos”, spune medicul.

Te-ar mai interesa: Bancnota piramidă și alte ritualuri magice care te...

  •  Cafeaua și ceaiul negru afectează în mod direct culoarea dinților. Taninurile din compoziția lor se infiltrează ușor în emailul dentar care este poros. Soluția? Puneți lapte în ceai și în cafea, taninurile vor fi neutralizate iar mineralele și grăsimea din lapte protejează dinții.
  • Sosul de roșii are un pH acid care produce eroziunea emailului, iar pigmenții de culoare roșie-portocalie duc la îngălbenirea dintilor. Ca să reduceți acest efect adăugați în preparatele cu sos tomat legume alcaline, care conțin multă clorofilă (spanac broccoli pătrunjel).

ATNȚIE!!! Sfecla roșie conține betalaină, un pigment puternic care este folosit drept colorant în industria alimentară, industria textilă și pentru cosmetice. Cu nenumărate beneficii asupra sănătății, consumul excesiv de sfeclă, mai ales sub formă de suc, duce la îngălbenirea dinților.

„Sfecla roșie conține un pigment puternic numit betalaină care este folosit drept colorant în industria alimentară, industria textilă și pentru cosmetice. Deși are efecte benefice asupra sănătății, consumul excesiv de sfeclă, mai ales sub formă de suc, duce la îngălbenirea dinților”, punctează specialistul în nutriție.

Te-ar mai interesa: Cele 3 simptome de CANCER la care trebuie să fii a...

Fructe precum afinele, murele și strugurii negri sunt plini de antioxidanți, însă pătează emailul dentar.

O alimentație echilibrată trebuie să conțină fructe și legume intens colorate

  • La capitolul fructe avem mulți vinovați, afinele, murele și strugurii negri sunt plini de antioxidanți, însă pătează emailul dentar. Și vinul roșu, bogat în resveratrol, are același efect. O alimentație echilibrată trebuie să conțină fructe și legume intens colorate, fitonutrienții din compoziția lor scad riscul de cancer și alte boli cronice. Cu condiția să clătim bine gura cu apă după ce le-am mâncat.

Dr. Bilic spune că merele, țelina și conopida elimină petele galbene de pe dinți.

„Există și alimente capabile să albească dinții! Merele acționează ca o perie mecanică care curăță dinții în profunzime și le redă culoarea naturală. Țelina și conopida asigură același rol de periaj și elimină petele galbene de pe dinți. Cat despre căpșuni, pe lângă efectul afrodisiac, sunt foarte eficiente pentru albirea dinților. Mixați căpșunile sub formă de spumă și savurați pe îndelete, este un remediu pentru dinți frumoși!”, a scris dr. Bilic pe Facebook.

Te-ar mai interesa: Orice viitoare mamă trebuie să știe. Ce se întâmpl...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private