Sari la conținut

Băutură verde pentru curățarea și detoxifierea colonului. Trebuie consumată dimineața

detoxifiere
Sursă: Unsplash
suc

Colonul, ca parte a sistemului digestiv, are mai multe funcții esențiale. Printre acestea se numără eliminarea apei, a unor nutrienți și a electroliților din alimentele parțial digerate și a resturilor nedigerate, precum și a deșeurilor solide numite fecale, care se deplasează prin colon, sunt depozitate în rect și părăsesc organismul prin anus, potrivit Institutului Național de Cancer din SUA.

Medline Plus, Biblioteca Națională de Medicină a SUA, subliniază că există numeroase afecțiuni care pot afecta capacitatea acestuia de a funcționa corect, cum ar fi cancerul colorectal, polipii de colon, colita ulcerativă, diverticulita sau sindromul colonului iritabil.

Din acest motiv, este indicat, potrivit diferitelor portaluri, să avem grijă de organism și să consumăm alimente care să îi avantajeze funcționarea. Există preparate și produse naturale care au un efect pozitiv, curățând acest organ și permițându-i să circule într-un mod sănătos.

Curatarea colonului

Una dintre cele mai eficiente metode naturale de detoxifiere și curățare a colonului sunt sucurile verzi, care sunt un complement perfect pentru a fi incluse în diete în mod regulat. Ideea acestor preparate este de a valorifica nutrienții din alimente și de a-i oferi organismului, potrivit Mejor con salud.

Citeste si:

Sucul extrage zeama din fructe, iar lichidul conține majoritatea vitaminelor, mineralelor și substanțelor chimice vegetale (fitonutrienți) care se găsesc în fructe, potrivit Mayo Clinic, o organizație non-profit dedicată practicii clinice, educației și cercetării.

În plus, portalul portughez de sănătate, nutriție și wellness Tua Saúde indică faptul că merele conțin celuloză, hemiceluloză, lignină și fibre care cresc absorbția de apă în intestin, ajutând la formarea fecalelor acumulate și la eliminarea acestora, îmbunătățind problemele de constipație și durerile de stomac care pot cauza constipația.

Potrivit site-ului Mejor con salud, unul dintre sucurile verzi recomandate pentru colon este sucul de mere verzi, care este perfect pentru a sătura pofta de mâncare și pentru a combate constipația, datorită conținutului ridicat de fibre din acest fruct. Proprietățile antioxidante ale acestui aliment asigură buna funcționare a organismului.

Cum se consumă?

Ingrediente:

  • Un măr verde.
  • Un pahar de apă (250 ml).
  • O linguriță de miere.
  • Opțional: 1 lingură de semințe de in (10 g) sau ovăz, spanac.

Pregătirea:

  • Se spală ingredientele.
  • Apoi se decojește mărul și se aruncă semințele. Tăiați-l pentru a face procesul mai ușor și adăugați-l în blender.
  • Adăugați lingura de semințe de in, mierea și paharul de apă în blender împreună cu mărul.
  • Pentru a termina, procesați timp de câteva minute până când se omogenizează.
  • Beți ca o gustare la mijlocul dimineții sau la mijlocul după-amiezii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.