Sari la conținut

Acest pește este secretul longevității – protejează creierul, articulațiile și inima

Beneficiile pe care le are peștele pentru sănătate.
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Peștele are omega 3.

Orice persoană care dorește să se simtă mai tânără decât vârsta sa la bătrânețe și să trăiască până la o vârstă înaintată ar trebui să includă anumiți pești în dieta sa.

Peștele care este secretul longevității

Dacă aveți ca obiectiv longevitatea, atunci ar trebui să includeți în dieta dumneavoastră peștele gras. De exemplu, somonul și heringul.

Acestea și alte tipuri de pește gras sunt bogate în acizi grași omega-3. Datorită lor, pielea va fi netedă, articulațiile vor fi sănătoase, iar funcția creierului se va îmbunătăți. De asemenea, peștele este bogat în vitamina D, care menține oasele sănătoase. Se recomandă consumul a trei porții de pește de 100 de grame pe săptămână, potrivit publicației The Health Site.

Două tipuri de pește ar putea crește tensiunea arterială

În ciuda faptului că sunt plini de proteine și nutrienți esențiali, peștele uscat și afumat poate crește și mai mult un nivel ridicat.

Kanani a spus: „Persoanele cu tensiune arterială ridicată ar trebui să limiteze cantitatea pe care o mănâncă din cauza conținutului ridicat de sodiu.

„Consumul de prea multă sare poate duce la creșterea tensiunii arteriale.

„Corpul reține apa atunci când mâncăm sare. Atunci când mâncăm prea mult, apa suplimentară din sânge provoacă o presiune suplimentară asupra pereților vaselor de sânge, crescând tensiunea arterială.”

De fapt, consumul prea mult al popularului condiment este „cea mai mare cauză” a hipertensiunii arteriale, informează Blood Pressure UK.

În plus, consumul excesiv de sare poate duce la alte probleme de sănătate, de la boli de inimă la accidente vasculare cerebrale.

Din fericire, reducerea cantității de ingredient comun este una dintre cele mai simple modalități de a scădea nivelul de lectură, recomandă organizația caritabilă.

Pentru a prelua din nou controlul asupra consumului de sare, Blood Pressure UK recomandă să vă uitați pe etichete și să evitați alimentele cu un conținut ridicat de sare, adică 1,5 grame sau mai mult la 100 de grame de alimente.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: