miercuri, decembrie 7, 2022

Acest supliment vă poate crește riscul de cancer. „Obțineți din alimente vitaminele și mineralele de care aveți nevoie/ Pastilele nu sunt o scurtătură pentru o sănătate mai bună”

United States Preventive Services Task Force (USPSTF) nu recomandă faptul că administrarea de vitamine și suplimente poate preveni bolile de inimă și cancerul. Dimpotrivă, avertizează că administrarea unui supliment poate crește de fapt riscul de cancer și boli de inimă, potrivit unui proiect de declarație publicat pe site-ul web.

Te-ar mai interesa: Câți bani a primit despăgubiri o femeie din Iași c...

USPSTF a acordat majorității suplimentelor un grad „I” – pentru dovezi insuficiente – în ceea ce privește prevenirea cancerului și a bolilor cardiovasculare. Dar, citând date științifice puternice, grupul va recomanda să nu luați suplimente de beta-caroten.

„Dovezile arată că nu există niciun beneficiu în administrarea vitaminei E și că beta-carotenul poate fi dăunător, deoarece crește riscul de cancer pulmonar la persoanele deja expuse riscului, cum ar fi cei care fumează și, de asemenea, crește riscul de a muri din cauza bolilor de inimă sau accident vascular cerebral „, a declarat dr. John Wong de la Tufts Medical Center.

Te-ar mai interesa: Incident grav la o școală din România. Șase elevi ...

Oamenii de știință solicită mai multe studii

Noua revizuire a grupului de 78 de studii a arătat că niciun supliment nu a avut un efect semnificativ asupra sănătății cardiovasculare. Datele despre suplimentarea cu vitamina D și mortalitatea prin cancer au fost inconsistente. Cercetătorii au spus că este nevoie de mai multe studii.

„Sunt necesare mai multe dovezi pentru a înțelege dacă există eterogenitate între populații specifice sau după nivelul de bază al nutrienților, în efectele suplimentelor de vitamine, minerale și multivitamine asupra bolilor cardiovasculare și a rezultatelor cancerului, în special la persoanele fără deficiențe cunoscute și cu o prevalență scăzută a utilizarea suplimentelor și în diverse populații „, au scris autorii studiului.

Te-ar mai interesa: Cipuri implantate în creier. Elon Musk începe test...

Pe baza celor mai recente dovezi, USPSTF nu recomandă screeningul de rutină al deficitului de vitamina D pentru adulții asimptomatici. Însă recomandă femeilor care intenționează să rămână însărcinate să ia suplimente de acid folic. Insuficiența de acid folic în timpul sarcinii poate provoca malformații congenitale severe la nivelul măduvei spinării și a creierului fătului, inclusiv a spinei bifide.

Te-ar mai interesa: Zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși! ...

Alte studii recente ajung la concluzii similare

Declarația USPSTF urmează o meta-analiză din 2019 în care cercetătorii de la Johns Hopkins au evaluat studii care au implicat 450.000 de persoane. Acestea au arătat că multivitaminele nu vă scad riscul de boli de inimă, cancer, declin cognitiv, deces după un atac de cord sau accident vascular cerebral sau moarte timpurie.

„Nu vă irosiți banii pe multivitamine; obțineți din alimente vitaminele și mineralele de care aveți nevoie. Pastilele nu sunt o scurtătură pentru o sănătate mai bună și prevenirea bolilor cronice.

Te-ar mai interesa: Profesor de informatică, prins în timp ce întrețin...

Alte recomandări nutriționale prezintă dovezi mult mai puternice ale beneficiilor. Este vorba de consumul unei diete sănătoase, menținerea unei greutăți sănătoase și reducerea cantității de grăsimi saturate, grăsimi trans, sodiu și zahăr pe care le consumați”, a spus dr. Larry Appel, director al Centrului Johns Hopkins Welch pentru Prevenire, Epidemiologie și Cercetare Clinică, la vremea respectivă, potrivit eatthis.com. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private