luni, septembrie 26, 2022

Acesta este cel mai puternic antibiotic! Are proprietăți uimitoare și este natural. Este vorba despre o plantă, originară din sud-estul Asiei,  cu o aromă unică. Condimentul, incredibil de sănătos, a fost folosit de mii de ani în medicina chineză, indiană și ayurvedică.

Este vorba despre turmeric.  Condimentul a devenit un remediu împotriva rănilor și a tăieturilor, a problemelor pielii sau în cazul entorselor, bolilor hepatice, problemelor respiratorii și gastrice, precum și în combaterea inflamațiilor, infecțiilor și chiar a tumorilor maligne, potrivit Boardgamegeek.

Te-ar mai interesa: Diabet: Oamenii de știință identifică o legumă com...

Turmericul combate eficient inflamația din organism, osteoartrita, microbii, ulcerul gastric
Practic, turmericul (Curcuma longa) este doar una din numeroasele specii de curcuma. Turmericul combate eficient inflamația din organism, osteoartrita, gastrita, microbii, ulcerul gastric și peptic, îmbunătățește funcția creierului. Totodată, este folosit ca tratament în boala Alzheimer.

Nu este doar un condiment, ci și un bun colorant alimentar
Pudra de turmeric este cunoscută ca fiind unul dintre condimentele principale folosite în prepararea celebrului curry. Asemenea ghimbirului, poate fi gătit și proaspat, dar poate fi și murat.
Turmericul nu este doar un condiment, ci și un bun colorant alimentar.

Te-ar mai interesa: Inflamarea vaselor de sange de la nivelul creierul...

Este adesea folosit pentru a da culoare lactatelor, chipsurilor și chiar unor tipuri de muștar. Din acest motiv, adesea înlocuiește șofranul, care este mult mai scump.

Cele mai beneficie plante medicinale

„Turmericul, principalul condiment din curry-ul indian, este apreciat de mulți, fiind considerat, pe bună dreptate, cea mai puternică plantă în combaterea și chiar în inversarea efectelor unor boli”, spune medicul Josh Axe. Acesta subliniază că beneficiile turmericului sunt incredibil de mari, fiind foarte bine documentate de specialiști.

Te-ar mai interesa: Cea mai eficientă și rapidă metodă să scapi de cel...

Cel mai des utilizat ca antibiotic, alături de miere


În prezent, există peste 10.000 de articole publicate care dovedesc beneficiile turmericului. ”Acest lucru pune turmericul în fruntea listei cu cele mai beneficie plante medicinale analizate atent de știință”, susține expertul.

Datorită calităților sale anti-inflamatoare, turmericul poate întări organismul în lupta împotriva unor afecțiuni respiratorii. De asemenea, tot mai multe rețete naturiste recomandă consumarea turmericului împreună cu mierea, ca un antibiotic extrem de eficient.

Te-ar mai interesa: Ce efecte are schimbarea bruscă a temperaturilor. ...

Care este modul de preparare?

Iată cum se poate prepara un astfel de antibiotic natural pe bază de turmeric și miere. Nu e nevoie decât de o lingură de turmeric și 100 de grame de miere.

Într-un vas de sticlă, amestecați ingredientele cât mai bine. Dacă aveți gripă sau o infecție bacteriană, luați o lingură la fiecare oră din acest amestec. Nu-l înghițiți imediat, ci lasăți-l să se topească bine în gură! A doua zi, luați aceeași cantitate, dar la două ore. Repetați procedura în a treia zi, luând doar o lingură de trei ori pe zi.

Te-ar mai interesa: Franța: Pastila de a doua zi, gratuită pentru toat...

De asemenea, puteți adăuga amestecul de miere și turmeric în ceai sau lapte.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private