duminică, ianuarie 29, 2023

Unele dintre cele mai întâlnite probleme digestive, mai ales după o perioadă cu excese alimentare, sunt constipația și balonarea. Ca să eliminați aceste probleme deranjante, puteți apela la câteva alimente cu efect imediat. 

Ovăzul

Principalul tău aliat în lupta cu constipatia şi balonarea, ovăzul este recomandat datorită fibrelor şi vitaminelor pe care le conţine şi care sunt benefice digestiei. Ovăzul poate fi consumat sub formă de cereale integrale, aliment care îți oferă, de asemenea, senzaţia de saţietate, chiar dacă nu ai consumat o cantite mare.

Te-ar mai interesa: „Elixirul tinereții” promovat pe rețelele sociale ...

Prunele

Folosite la prepararea dulcețurilor și a prăjiturilor, prunele sunt alimente laxative foarte des folosite. Sunt recomandate a se consuma  uscate, simple sau sub formă de compot.

Prunele uscate sunt  și ele o sursă bogată de vitamine (A, C, grupul B) şi de minerale (calciu, magneziu, potasiu, seleniu, fier). De asemenea, prunele uscate oferă organismului o bună doză de fibre care potolesc foamea şi o amână apetitul alimentar pentru mai multe ore.

Nucşoara

Mirodenia este un remediu des utilizat pentru calmarea flatulenţei şi pentru stimularea proceselor digestive. Praful de nucşoară amestecat cu ghimbir şi coriandru este un ajutor eficient pentru indigestie. Nucşoara adăugată în ceai poate ajuta și la alinarea durerilor de cap cauzate de indigestie.

Te-ar mai interesa: Antibioticul natural care face MINUNI. Leacul împo...

Chefirul

Lactatele sunt de ajutor, cel mai indicat fiind chefirul. Este o sursă bogată de bacterii bune pentru sănătatea sistemului digestiv, facilitând digestia.

Un colon sănătos înseamnă o viață sănătoasă

Chiar și preventiv, curățarea colonului de cel puțin două ori pe an este vitală pentru menținerea sănătății tale.

În felul acesta vei contribui substanțial la eliminarea deșeurilor acumulate și menținute în colon prin lipsa mișcării și a alimentației corespunzătoare.

Te-ar mai interesa: Ce se petrece în organismul tău dacă bei bere în f...

Tot ce ai nevoie pentru a prepara remediul anticonstipație este: 150 grame de prune, 150 grame de curmale, 5 cești de apă clocotită.

După ce ai clocotit apa adaugă prunele și curmalel, apoi lasă-le la fiert la foc mic pentru 15 minute.

Lasă remediul la răcit și transferă-l într-un borcan din care să consumi câte o lingură de amestec în fiecare dimineața pe stomacul gol după care este necesar să bei două pahare de apă la temperatura camerei.

Te-ar mai interesa: Un medic celebru de la Harvard și-a dezvăluit ruti...

Mișcarea fie că este vorba de mersul e jos în pas alert sau 30 d eminute de alergare va ajuta substanțial colonul să elimine fecalele acumulate și să combată astfel constipația.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private