Sari la conținut

Aceste alimente vă vor îmbunătăți capacitatea rinichilor de a elimina toxinele!

Semne și simptome că ai probleme cu rinichii
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Uneori, durerile de spate pot fi semnul unei afecțiuni mult mai grave.

Potrivit Fundației Naționale pentru Rinichi din Statele Unite, mai mult de 26 de milioane de americani au boli de rinichi și 1 din 3 adulți americani prezintă în prezent riscul de a dezvolta boala. În Statele Unite, boala renală ucide mai mulți oameni decât cancerul de sân sau de prostată.

Factorii de risc majori pentru bolile renale includ diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, istoricul familial de insuficiență renală și vârsta de 60 de ani sau mai mult.

Factorii de risc suplimentari includ pietre la rinichi, obezitate și boli cardiovasculare.

Poate că unul dintre cele mai periculoase efecte secundare ale rinichilor nesănătoși este edemul sau retenția de apă, caracterizată prin umflarea feței, mâinilor, abdomenului, gleznelor și picioarelor. Acest lucru se întâmplă atunci când rinichii nu pot expulza suficient lichid sau sare din corp. Acest lucru poate duce la boli ale inimii, ficatului și ale altor organe esențiale.

Alimentele care stimulează rinichii

Unele plante din această listă sunt nesigure pentru femeile însărcinate și pot interfera cu medicamentele eliberate pe bază de rețetă. Consultați-vă medicul sau medicul naturist înainte de utilizare.

1. Afine

Afinul este adesea utilizat pentru a preveni infecțiile tractului urinar (ITU), care pot ajunge la vezică și la rinichi dacă nu sunt tratate.

O modalitate prin care sucul de afine ajută la prevenirea infecțiilor tractului urinar este de a face urina mai acidă, ceea ce previne și pietrele la rinichi. Acesta chiar împiedică lipirea bacteriilor de pereții vezicii urinare și de țesuturile din interiorul rinichilor.

2. Struguri

Semințele și cojile de struguri pot fi utilizate ca măsură preventivă împotriva bolilor renale la persoanele cu risc ridicat sau obezi. Valoarea sa antioxidantă ridicată protejează rinichii de deteriorarea radicalilor liberi și de toxine. 15 bobițe de struguri pe zi vă pot ajuta să vă păstrați alcalinul din sânge și să vă mențineți rinichii în funcțiune.

Advertisement

3. Merele

Acest fruct conține cantități de potasiu suficient de mari pentru a vă proteja inima, dar suficient de scăzute pentru a fi adecvate pacienților cu dializă și altor persoane cu probleme renale. Un măr pe zi chiar îl ține pe doctor departe!

4. Lămâi

Citricele conțin niveluri ridicate de acid citric, care previne și dizolvă unele varietăți de pietre la rinichi. Funcționează prin spargerea pietrelor care s-au format deja și împiedică pietrele mici să devină mai mari, acoperindu-le și împiedicând atașarea și construirea materialelor pe ele.

5. Ghimbir

Ghimbirul favorizează fluxul sanguin și ajută la curățarea sângelui de toxine. În plus, rădăcina mică ajută la vindecarea durerilor de spate, care este adesea un semn precoce al problemelor renale. Este cel mai bine cunoscut ca tonic digestiv care ameliorează vărsăturile, greața și deranjul stomacului.

7. Păpădia

Rădăcina de păpădie este un diuretic care ameliorează edemul și ameliorează unele simptome ale sindromului premenstrual. Este, de asemenea, utilizat pentru tratarea tulburărilor digestive și pentru creșterea fluxului biliar. În mod tradițional, nativii americani au fiert rădăcina în apă și au băut ceaiul pentru a trata bolile renale.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel