duminică, septembrie 25, 2022

Imunitate supraomenească. Unii oameni care se infectează cu Covid-19 și care sunt vaccinați ulterior dezvoltă o imunitate incredibil de puternică față de Covid-19, au spus cercetătorii, conform The Independent.

Anticorpii generați de acești indivizi sunt atât de puternici încât neutralizează toate cele șase variante de ale Covid-19, precum și alte coronavirusuri, potrivit unui studiu pre-tipărit publicat luna trecută.

Te-ar mai interesa: Reghecampf a mers prea departe: Scandalul cu Anama...

Anticorpi cu un nivel ridicat de flexibilitate

Potrivit imunologului Shane Crotty, această imunitate are o „putere impresionantă”. În sprijinul teoriei sale, el a făcut public în iunie un articol în revista Science, care a fost transmis în această săptămână la NPR, scrie cnews.fr.

Mai exact, el precizează că „imunitatea supraumană” implică o producție de anticorpi cu un nivel foarte ridicat de flexibilitate.

Oamenii care o dobândesc după ce au fost bolnavi ajung să devină foarte rezistenți la virus, dar și la toate variantele sale.
Până în prezent nu s-a stabilit nimic clar, dar se pare că cei mai afectați vor fi cei infectați cu coronavirusul în 2020 și imunizați cu vaccinuri ARNm în acest an, cum ar fi Pfizer sau Moderna. Cu toate acestea, oamenii de știință nu sunt siguri dacă toți cei aflați în această situație dezvoltă o „imunitate supraraumană”.

Te-ar mai interesa: Vestea pe care credincioșii trebuie să o afle! Mân...

Persoane protejate de toate tulpinile virusului

„Am studiat acest fenomen doar pe câteva persoane, deoarece este un examen foarte laborios și dificil”, afirmă virusologul Theodora Hatziioannou, care a fost intervievată de NPR. În pofida acestui lucru, oamenii de știință sunt optimiști, întrucât o astfel de imunizare ar putea fi crucială în lupta cu Covid-19.

„Se poate prezice în mod rezonabil că aceste persoane vor fi protejate în mod adecvat împotriva majorității – și, posibil, a tuturor – variațiilor SRARS-Cov-2 (virusul Covid-19) care ar putea apărea în viitor”, a explicat virusologul Paul Bieniasz la NPR. „Este un pic ciudat, dar am sentimentul că au o anumită protecție împotriva virusurilor SARS care nu au infectat încă oamenii”.

Te-ar mai interesa: Ce sunt terorile nocturne și cum ne afectează ele ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private