vineri, iulie 1, 2022

Vaccinul Pfizer, ultimele date. Pfizer a prezentat miercuri un studiu independent, realizat de Kaiser Permanente Southern California, care arată că eficacitatea vaccinului său scade în timp, în mod natural, „indiferent de variantă”, mai degrabă decât ca o consecință a faptului ca tulpina Delta face vaccinul Pfizer ineficient.

Compania a prezentat de asemenea date care arată modul în care vaccinul a devenit treptat mai puțin eficient la intervale de două luni. Eficacitatea vaccinului a scăzut cu aproximativ 6% la fiecare două luni după a doua doză, în scădere de la 96,2% în săptămâna după vaccinarea cu schema completă la 83,7% patru luni mai târziu.

Te-ar mai interesa: Profeția Babei Vanga: Două zodii vor avea o viață ...

A treia doză de vaccin

Pfizer a prezentat și datele unui studiu realizat în Israel care arată că o a treia doză de rapel a refacut protecția împotriva Covid-19 până la 95%.

Comitetul consultativ al FDA (Food and Drug Administration, instituția care autorizează vaccinurile în SUA, n.red.) se va reuni vineri pentru a decide dacă recomandă autorității să autorizeze o doză de rapel pentru vaccinul BioNTech / Pfizer și pentru ce grupe de populație. FDA a aprobat deja dozele de rapel ale vaccinurilor ARNm pentru persoanele cu sistem imunitar slab.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private