Sari la conținut

„Substanțe străine”, descoperite în vaccinul Moderna. Japonia a suspendat peste 1,6 milioane de doze

„Substanțe străine”, descoperite în vaccinul Moderna. Japonia a suspendat peste 1,6 milioane de doze.

Autoritățile din Okinawa, Japonia, au suspendat noi loturi de vaccin Moderna anti-covid. Prefectura din Okinawa a anunțat că au fost găsite „substanţe străine” în mai multe seruri folosite într-un centru de vaccinare.

„Substanțe străine”, descoperite în vaccinul Moderna

„Substanţele străine” au fost găsite în vaccinuri Moderna, într-un mare centru de imunizare din prefectura Okinawa. Inoculările au fost suspendate, a informat duminică radioul public NHK, citat de Reuters.

Anunţul suspendării de noi loturi vine la o zi după ce autorităţile japoneze au anunţat că investighează moartea a doi bărbaţi care au primit vaccinuri Moderna anti-covid din loturi a căror utilizare a fost suspendată din cauza contaminării. Cei doi bărbaţi, în vârstă de 30 şi 38 de ani, au murit în luna august, după ce au primit a doua doză de Moderna dintr-unul din cele trei loturi suspendate de guvern joi.

Takeda Pharmaceutical Co, distribuitorul vaccinurilor Moderna, este așteptat să investigheze posibilitatea contaminării vaccinurilor în timpul producției. Pe 26 august, Takeda a anunțat decizia de a suspenda trei loturi de vaccin COVID-19 Moderna în Japonia, în urma rapoartelor primite de la centrele de vaccinare cu privire la o „substanță străină” găsită în flacoane.

Japonia a suspendat peste 1,6 milioane de doze Moderna

Japonia a decis să suspende utilizarea a 1,63 milioane de doze de vaccin Moderna, după rapoarte despre prezenţa impurităţilor în unele flacoane ale acestui produs.

Flacoanele ce fac obiectul reclamațiilor inițiale, care au determinat suspendarea, au fost identificate ca fiind parte dintr-un lot specific. Ca măsură suplimentară de precauție, însă, a fost suspendat un total de trei loturi fabricat în aceeași serie.

Japonia se luptă cu cel mai grav val de infecții, determinat de varianta Delta. Numărul infecțiilor zilnice a ajuns la 25.000 în august, pentru prima dată de la începutul pandemiei.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: