Sari la conținut

Aceste ceaiuri calmează tusea și scad febra. Imunolog: Au un efect puternic și rapid

ceai de cimbru
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Creşte numărul de infecţii respiratorii şi viroze în ţara noastră. Cei mai expuşi sunt copiii, atrag atenţia medicii, care nu recomandă, în această perioadă, spaţiile de joacă închise, unde se pot infecta mai uşor.

În schimb, esenţiale pentru sănătate sunt plimbările în aer liber, spune managerul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, Claudia Cambrea:

Claudia Cambrea: Este rece afară, dar corpul, ca să se dezvolte cum trebuie, mai ales la copiii, are nevoie de mișcare în aer liber. Deci, curaj, ieșim afară cu copiii, dar trebuie să-i îmbrăcăm adecvat.

Adică să avem grijă să fie încălțați cum trebuie, cu șosete de bumbac sau mai groase, să aibă haine de bumbac pe ei ca să poată absorbi transpirația, dar nu excesiv de îmbrăcați și, eventual căciuliță, un fular dacă este cazul și la bebeluși le spun părinților să fie scoși afară până la minus 5 grade.

Medicii atrag atenţia că cele mai importante reguli pentru evitarea bolilor de sezon sunt vaccinarea antigripală, respectarea normelor de igienă şi evitarea zonelor aglomerate.

Mădălina Popescu, imunolog, a vorbit la Antena 3 despre remediile naturiste extrem de eficiente, mai ales în acest sezon al răcelilor, al gripei şi al bronşitelor, pe care îl traversăm.

„Dacă copilul are febră, consider că e mai bine ca hrana lui să fie fără proteină animală, în schimb, apropo de metode tradiționale, frecția în cazul unui copil cu febră este foarte eficientă.

Noi recomandăm frecția cu tinctură de gălbenele care scade febra foarte eficient.

Ceaiuri care calmează tusea și scad febra

Pentru tuse sunt ceaiuri foarte bune: ceai de cimbru, care e foarte bun, cel de lemn dulce, la fel recomandat pentru tuse. La fel siropurile: sirop de pătlagină cu miere.

Întotdeauna trebuie să fim atenți și la ce aditivi mai conține acel produs. Preferăm să fie o tinctură, un sirop cu miere, un ceai.

Fructe și legumele conțin antioxidanți și sunt recomandate, sucurile, mai ales pentru copii, sunt mai ușor de administrat. Sucul de portocale în amestec cu rodie, de exemplu, sunt foarte, foarte benefice și sănătoase.

Părinții apelează la tratamentele pentru creșterea imunității fitoterapeutice și copiii urmează scheme de tratament pentru o perioadă de o lună, o lună jumătate care îi ajută să facă mai rar aceste răceli.

Acele forme ușoare pot fi tratate foarte eficient, cu tot cu remedii naturiste, de data aceasta cu tincturi cu ulei esențial, cu remedii care au un efect puternic și rapid”, a spus imunologul Mădălina Popescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel