Sari la conținut

Aceste persoane se infectează mai rar cu virusul. Iată motivul!

sindrom long covid

Încă nu se cunosc toate modurile în care virusul SARS-CoV-2 ne afectează organismul. Cu toate acestea, din câte cunoaștem până în acest moment, anumite persoane au un risc redus de a se infecta dacă au făcut acest lucru în prealabil!

Prevenirea este cea mai bună metodă de luptă împotriva bolilor, inclusiv a infecției cu SARS-CoV-2.

Astfel, cercetătorii au constatat că persoanele care s-au vaccinat împotriva gripei sezoniere au un risc mai mic de a se infecta cu virusul SARS-CoV-2.

Persoanele vaccinate antigripal se infectează mai greu

Ministerul Sănătăţii de la Sofia informează că persoanele vaccinate împotriva gripei sezoniere se infectează mai rar cu virusul SARS-CoV-2 şi trec mai uşor prin boală, comunică RADOR.

Pe pagina sa de Facebook, Ministerul bulgar al Sănătăţii citează rezultatele unei cercetări desfăşurate de medici de la Universitatea Michigan din SUA, publicate în „American Journal of Infection Control”.

Citeste si:

Cercetătorii au analizat datele provenite de la 27.201 de pacienţi din Michigan care au fost testaţi pentru COVID-19 până pe data de 15 iulie 2020.

Dintre aceştia, aproape 13.000 erau vaccinaţi împotriva gripei sezoniere. Medicii au constatat că din grupul celor vaccinaţi împotriva gripei, mai puţine persoane s-au infectat cu COVID-19 (4%) decât în ​​grupul celor nevaccinaţi (4,9%).

În plus, pacienţii cu vaccin antigripal au fost internaţi mai rar şi au avut nevoie mai rar de ventilaţie artificială, iar şederea lor în spital a fost, în medie, mai scurtă.

Evoluția campaniei de vaccinare anti-COVID

Un nou lot de aproape 900 de mii de doze de vaccin Pfizer a ajuns ieri în ţară. România a recepţionat anterior peste 15 milioane de doze din acest vaccin anti-COVID, cel mai folosit la noi.

Până acum, 6,9 de milioane de români au făcut schema completă şi 1,2 milioane s-au imunizat cu doza a 3-a. Specialiştii amintesc că prin vaccinarea împotriva COVID scad considerabil riscurile de infectare, spitalizare şi deces, în plus virusul se transmite mai greu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.