joi, iunie 1, 2023

Brioșe cu vișine, un desert pe care îl poți pregăti rapid, fără multe ingrediente. Este aspectuos, delicios și sănătos. În cazul în care ai renunțat la zahăr sau vrei să le prepari și să te bucuri de ele fără teama kilogramelor în plus, înlocuiește zahărul cu îndulcitor din stevia.

Ce ingrediente îți trebuie pentru brioșe cu vișine

125 g de unt

125 ml de lapte

300g de făină

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știi despre cupa menstruală. Poate f...

200 g de zahăr

2 ouă

2 pliculețe de zahăr vanilat

un vârf de cuțit de sare

un pliculeț de praf de copt

400-500 g de vişine, fără sâmburi

Se cerne făina şi se amestecă cu praful de copt. Se freacă untul spumă, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, sarea şi se mixează în continuare. Se adaugă ouăle, pe rând, şi se amestecă până când compoziția se deschide la culoare.

Se încorporează, cu ajutorul unei linguri de lemn, jumătate din cantitatea de făină, apoi jumătate din cantitatea de lapte.

Se repetă până când se încorporează întreaga cantitate de făină şi lapte. Dacă iese prea groasă, compoziția se subțiază cu una-două linguri de lapte.

Te-ar mai interesa: Ce cauzează un atac de cord? Atenție! Bărbații sun...

Se pune compoziția în formele de brioşe unse cu unt, se aşază deasupra fructele, fără sâmburi, date în prealabil prin făină.

Se coace la 180° C, foc mediu, timp de aproximativ 40-50 de minute, până când trec proba scobitorii.

Se servesc pudrate cu zahăr pudră, sau decorate după dorință.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private