luni, noiembrie 28, 2022

Cancerul este una dintre cele mai răspândite boli grave ale secolului. Acesta este de mai multe tipuri și poate fi influențat de o multitudine de factori, atât genetici cât și externi.

Pentru a diminua în mod considerabil riscul de a face cancer este necesar să controlăm factorii externi. Factorii externi au o influență mult mai mare, spre deosebire de factorii genetici, iar dacă reușim să reducem riscurile externe vom reuși să evităm cancerul.

Te-ar mai interesa: Nu doar de calciu ai nevoie. Iată ce alți nutrienț...

Stilul de viață contează foarte mult, atât pentru prevenirea cancerului cât și pentru vindecarea acestuia.

Anumite vitamine sunt complet interzise în timpul tratamentului împotriva cancerului deoarece ar putea stimula evoluția afecțiunii. De asemenea, este important să știm că anumiți nutrienți pot fi împotriva noastră în anumite circumstanțe.

Vitamine care ar putea contribui la dezvoltarea cancerului

Persoanele care au un nivel ridicat de beta-caroten în organism, au șanse mai mari de a dezvolta cancere, susțin anumite studii. Tipul de cancer dezvoltat, în acest caz, este cel de plămâni.

Studiile au arătat că persoanele ce erau expuse la substanțe cu efecte cancerigene, precum fumul de țigară sau azbest, au o probabilitate mult mai mare de a dezvolta cancer la plămâni dacă în sânge este prezent mult beta-caroten.

Te-ar mai interesa: Gripă, VSR sau COVID? Ce ar trebui să știe părinți...

Tot aici putem adăuga cealaltă vitamină controversată ce a fost găsită ca având o contribuție în apariția cancerului, și nu este alta, decât vitamina fertilității, cunoscută sub denumirea de vitamina E, sau tocoferol.

Organismul uman are nevoie de acest minunat compus pentru că în permanență celulele sunt înlocuite cu altele noi și astfel ne menținem un nivel de regenerare constant, iar celulele nu vor avea parte de o extra uzură.

Te-ar mai interesa: Constipație și dureri de spate în zona lombară: ce...

Deși beneficiul ei este acela că stimulează diviziunea celulară, în cadrul cancerului poate fi o problemă. Cancerul reprezentând o diviziune anormală și haotică a celulelor, vitamian E poate stimula evoluția cancerului, notează BZI.

Deși nutrienții menționați sunt dăunători în aceste circumstanțe, să nu uităm că organismul are nevoie de toți nutrienții esențiali, inclusiv betacaroten și vitamina E.

Te-ar mai interesa: Cancerul pulmonar: Care sunt primele semne pe care...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private