Sari la conținut

Acneea vaginală, sursă de mare disconfort; care este CAUZA acestor erupții

acnee vaginala
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum să depășești cele mai stigmatizate boli

Acneea vaginală, sursă de mare disconfort. Unele zone din corpul nostru sunt extrem de sensibile.

Zona genitală feminină este predispusă la infecții, abraziuni și coșuri care sunt o sursă de mare disconfort. Cosurile feței și acneea sunt la fel de neplăcute ca cele de pe vagin.

Multe femei se confruntă cu erupții mici, mâncărime și chiar dureroase în jurul zonelor intime, care, potrivit experților în piele, nu pun viața în pericol, dar pot provoca durere.

Acneea vaginală, sursă de mare disconfort: Cauze

Potrivit dermatologilor, nu există niciun motiv anume pentru care s-ar putea să faceți infecție și coșuri în jurul zonei genitale, cu toate acestea, câteva dintre cele cunoscute sunt:

1. Dermatita de contact: De multe ori, cosurile vaginale sunt cauzate de dermatita de contact, ca o reactie la ceva care atinge pielea.

Poate fi cauzată de sensibilitatea extremă a pielii la:

  • Săpunuri și șampoane
  • Parfumuri artificiale
  • Șervețele feminine
  • Deodorante
  • Parfumuri 
  • Tampoane și tampoane sanitare
  • Prezervative și lubrifianți
  • Medicamente externe fără prescripție medicală
  • Foliculita

De multe ori, s-ar putea sa ai cosuri la nivelul organelor genitale din cauza infectiei foliculilor de par, mai ales in lunile de vara, cand transpiri foarte mult. Medicii spun că dacă îți razi părul pubian foarte des, acesta poate provoca foliculită, deoarece atunci când părul începe să crească din folicul, se ondulează înapoi spre piele, iritant.

2. Hidradenita supurativă: Cunoscută și sub numele de acnee inversă, această afecțiune este o boală cronică a glandelor sudoripare, care provoacă leziuni în jurul zonei vulvare. Este o boală inflamatorie care nu are leac.

3. Molluscum contagiosum: Este o infecție virală care provoacă coșuri în orice parte a corpului, inclusiv în vagin. Dispare de la sine, chiar dacă nu iei medicamente.

Cum să tratezi coșurile vaginale

  • Potrivit dermatologilor, umflăturile pot fi îndepărtate cu ajutorul peroxidului de benzoil, care poate fi folosit ca tratament extern. Puteți spăla zona afectată cu ajutorul acestei substanțe chimice care ajută la uscarea lor cu ușurință.
  • De asemenea, multi medici sugerează să folosești antihistaminice dar numai dupa ce consulți un medic. Coșurile cauzate de firele de păr încarnate se limpezesc de obicei de la sine si nu au nevoie de medicamente externe. Diagnosticul și tratamentul precoce pentru oricare dintre problemele vaginale le pot împiedica să se agraveze.
  • În afară de asta, mai poți sări peste creme și să folosești o compresă caldă: in incercarea de a calma durerea si de a scapa de acneea vulvei, se poate pune o compresa calda pe zona afectata. Compresele calde ajută, de asemenea, să scapi de ventuzele mari, chistice.

Nu spargeți cosurile vaginale: așa cum au recomandat specialiștii în piele să nu vă atingeți sau să vă spargeți acneea facială, același sfat este valabil și pentru cele vaginale. Experții spun că apariția coșurilor vaginale poate duce la o infecție în zonă și poate cauza probleme mai grave.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: