Este dovedit științific că prelungește viața! Ce trebuie să facem pentru a trăi mai mult

Este dovedit științific că prelungește viața! Ce trebuie să facem pentru a trăi mai mult
Este dovedit științific că prelungește viața! Ce trebuie să facem pentru a trăi mai mult

Potrivit cercetătorilor australieni de la Universitatea din Sydney, ne putem prelungi viața, dacă rămânem constanți în acest obicei.

Se pare că mersul pe jos zilnic și în pas alert ne poate crește speranța de viață.

Ritmul mediu de mers a fost asociat cu o reducere cu 20% a riscului mortalităţii, comparativ cu mersul lent, în timp ce ritmul rapid a fost asociat cu o reducere cu 24%, scrie Medical Xpress.

Potrivit studiului, cele mai semnificative efecte s-au înregistrat la persoanele trecute de 60 de ani. Cei care au practicat mersul pe jos într-un ritm lent și-au redus cu 46% riscul de moarte prematură cauzată de boli cardiovasculare, dar cei care au practicat mersul pe jos în ritm alert au redus cu 53% riscul de a muri!

„Un ritm rapid este cel de 5-7 kilometri pe oră, dar depinde de nivelul de pregătire fizică al individului, un indicator alternativ este de a merge într-un ritm care te face să respiri mai greu sau să transpiri”, a precizat Emmanuel Stamatakis, autorul principal al studiului publicat recent în British Journal of Sports Medicine.

„Deşi sexul şi indicele de masă corporală nu par să influenţeze rezultatele, mersul la pas normal sau alert a fost asociat cu reducerea riscului mortalităţii, indiferent de cauză, şi a bolilor cardiovasculare. Nu există dovezi care să sugereze că ritmul de mers are o influenţă semnificativă asupra mortalităţii cauzate de cancer”, a adăugat autorul studiului.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox