sâmbătă, mai 21, 2022

Actorul Eugen Cristea detalii despre boala dobândită după pandemie. „N-am vrut să mai trăiesc… mi s-a făcut frică”.

Celebrul actor Eugen Cristea s-a hotărât să vorbească public despre boala de care suferă, în scopul conștientizării asupra acestui fenomen. Fostul prezentator al emisiunii „Feriți-vă de măgăruș” a dezvăluit că a avut nevoie de ajutorul medicilor și că a fost internat în spital.

Te-ar mai interesa: Prim ajutor în caz de arsuri! Cele 2 produse din b...

Eugen Cristea detalii despre boala dobândită după pandemie

Suferința i-a fost provocată de o depresie „nu tocmai plăcută”. Actorul în vârstă de 70 de ani mărturisește acum că este hotărât să se bucure din plin de viață și să se dedice activităților ce îi aduc fericire și împlinire.

 „În urmă cu mai mulți ani aveam drag față de oameni, dar am ajuns să îmi transform acest drag într-o indiferență și pe alocuri, grav fiind ceea ce spun, chiar o ură. Lucrul acesta mă deranjează. Totuși, pentru că am ieșit de curând din spital, în urma unei depresii nu tocmai plăcute, m-am hotărât să nu mai țin seama de nimic și să îmi văd de viața mea, de preocupările mele, de muzica mea, de cărțile mele și de micile mele bucurii, în care întotdeauna găsesc satisfacție”, a mărturisit actorul.

Te-ar mai interesa: Vedetă din România ajunsă la Psihiatrie. „Pe mine ...

Artistul subliniază că nu este nimic grav, ia un tratament și se simte deja mult mai bine: „Uite că îmi este bine, deja a trecut o lună. Continui un tratament, ca să nu se sperie cei care vorbesc despre acest aspect. Nu este nimic grav, dar este un semnal de alarmă de care vreau neapărat să țin seama.”, potrivit ego.ro.

Actorul a fost diagnosticat cu depresie

Eugen Cristea a vorbit mai pe larg, la Antena Stars, despre diagnosticul primit din partea medicilor.

Te-ar mai interesa: Beneficiile secrete pentru sănătate ale orezului a...

Actorul a trecut prin momente grele din cauza acestei boli și susține că și-a dat seama că se confruntă cu această problemă de când a început pandemia de COVID-19.

„Această depresie și pot să vă spun exact diagnosticul de pe fișa de internare, căci am fost și internat, puțină lume știe asta. Scrie sindrom depresiv agravat. Deci ca să știți. El a lucrat încet, acest sindrom, aceste simptome au lucrat încet, la fel cum lucrează și cariile în lemn.

Te-ar mai interesa: Ce să NU spui sau să NU faci în preajma unei perso...

El a început încet de când a început pandemia. Ca de obicei, am căutat să mă refugiez în muncă, am reușit să fac destul de multe lucruri”, a dezvăluit actorul.

Eugen Cristea ajunsese la un moment groaznic din viața lui din cauza depresiei, motiv pentru care nu și mai dorea să trăiască și să se bucure de miracolul vieții cu care a fost binecuvântat.

„M-a durut un pic în gât, o jumătate de oră, și un pic de febră vreo două ore, 37 cu 1, ca să vă dau date exacte. (…) Deci m-am speriat. Și din această spaimă, spaima aceasta s-a întors cumva înlăuntrul meu și mi-a provocat… cum să vă spun… n-am vrut să mai trăiesc. (…) Mi s-a făcut frică”, a mai spus Cristea.

Te-ar mai interesa: Ziua Mondială a Albinei 2022: Cum beneficiază sănă...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private