Sari la conținut

Acupunctura urechii poate ajuta oamenii să slăbească rapid și sigur. Explicația oamenilor de știință

Acupunctura, vechea practică înrădăcinată în cultura chineză, este venerată pentru beneficiile sale terapeutice în gestionarea durerii și atenuarea stresului.

Un studiu recent a dezvăluit că această tehnică veche de vindecare are și puterea de a facilita pierderea în greutate. Concluziile acestui studiu au fost dezvăluite la Congresul European pentru Obezitate din Dublin, Irlanda.

Acupunctura urechii poate ajuta oamenii să slăbească rapid și sigur

Studiul a sugerat că combinarea acupuncturii cu o dietă atent controlată a arătat rezultate promițătoare în reducerea semnificativă a greutății corporale, a IMC (indicele de masă corporală) și a grăsimii corporale.

„Acest tip de acupunctură nu necesită cunoștințe sau abilități complexe. În Japonia, această metodă pentru a ajuta la pierderea în greutate este folosită de peste 30 de ani”, spune autorul principal al studiului, Dr. Takahiro Fujimoto de la Clinica F, Tokyo, potrivit earth.com.

Într-o abatere de la tehnicile tradiționale, metoda renunță la acele intradermice în favoarea margelelor metalice.

Terapia cu acupunctura urechii vizează anumite puncte de-a lungul liniilor meridiane pentru a restabili fluxul de qi și a atenua blocajele sau întreruperile. Această abordare holistică și-a demonstrat eficacitatea în diferite domenii, inclusiv tratarea dependenței de droguri, asistarea la renunțarea la fumat și facilitarea pierderii în greutate.

Deși mecanismele exacte rămân evazive, studiile sugerează că metoda reglează mai bine metabolismul și sistemul endocrin, îmbunătățește digestia și reduce stresul oxidativ.

Luând repere din cercetările anterioare care au observat o scădere în greutate semnificativă la femeile japoneze tratate cu acupunctură a urechii, 81 de bărbați japonezi supraponderali sau obezi, în special cei cu niveluri ridicate de grăsime abdominală, au fost supuși acestui proces alături de o dietă controlată.

Explicația oamenilor de știință

În timpul studiului, margele metalice de 1,5 mm au fost poziționate cu atenție în șase puncte specifice ale urechii externe. Pentru a menține o presiune constantă, a fost folosită bandă chirurgicală pentru a fixa mărgelele la locul lor și au fost înlocuite de două ori pe săptămână în timpul vizitelor regulate la spital.

Măsurătorile precum greutatea corporală, procentul de grăsime corporală, IMC și grăsimea abdominală au fost înregistrate înainte și după perioada de tratament și într-o perioadă ulterioară de trei luni.

La sfârșitul studiului, participanții au experimentat o reducere cu 10,4 cm a circumferinței taliei, o scădere cu 4% a grăsimii corporale totale și o scădere de aproape 3 puncte a IMC.

„Descoperirile noastre sugerează că acupunctura pe ureche poate ajuta la pierderea în greutate atunci când este asociată cu dietă și exerciții fizice. Este probabil ca acupunctura să aibă un efect pozitiv prin reducerea poftelor și a apetitului, îmbunătățind digestia și stimularea metabolismului”, a declarat Fujimoto.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel