joi, august 18, 2022

Laptele este un aliment de bază, mai ales în primii ani de viață. Acesta este bogat în vitamine și minerale esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, fiind cel mai recomandat aliment la vârste fragede. Cu toate acestea, cât de recomandat este laptel în cazul adulților?

Laptele, se pare, nu este la fel de benefic și în cazul adulților. De fapt, odată cu înaintarea în vârstă, o enzimă responsabilă pentru digestia laptelui dispare. Astfel, laptele poate deveni un aliment greu, care poate face mai mult rău decât bine.

Te-ar mai interesa: Alertă de călătorie pentru Grecia! Anunțul autorit...

După vârsta de 6 ani laptele nu mai oferă aceleași beneficii

Medicul Simona Carniciu, specialist în diabet și nutriție, susține că consumul de lapte după vârsta de 6 ani nu mai este benefic pentru organism.

„Laptele, deși este foarte gustos, ne place, nu prea ne oferă beneficii după vârsta de 6 ani când enzima din stomac care se ocupă de fel de digestia laptelui, dispare.

De aceea, atunci când bem lapte trebuie să ne gândim foarte bine din ce motiv bem, dacă este gustul, plăcerea sau pur și simplu dorința noastră personală și să avem grijă la cantitate în special pentru că laptele vine cu calorii, vine cu o cantitate destul de mare de grăsimi, în mare parte nesănătoase și atunci nu ar fi foarte în avantajul nostru să ne facem un obicei zilnic de a consuma lapte.

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru femei. Medic: ”Le-am pre...

(…) Am putea să asociem și nivelul crescut de grăsimi din sânge cu un consum de lapte și alte produse asociate”, a explicat Simona Carniciu, medic, la Realitatea Plus.

Este indicat să renunți inclusiv la laptele din cafea?

„Depinde, dacă este lapte concentrat, plin de conservanți aditivi, nu prea aș recomanda. Dacă este un lapte cât mai natural se poate sau dacă poate fi înlocuit cu alternativă vegetală, care este o variantă mai sănătoasă, ar fi o variantă ideală.

Te-ar mai interesa: Dr. Pautov dezvăluie un secret știut doar de medic...

Pentru cei care știu că nu pot să renunțe la acest obicei, dacă nu se obișnuiesc cu alternativa vegetală, atunci o cantitate mică de lapte pe zi, să spunem că nu le-ar dăuna foarte tare”, adaugă medicul Simona Carniciu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private