Sari la conținut

Adda la final de tratament pentru boala Lyme: „Este tortură! Nu doresc nimănui așa ceva!”

Sursă foto: Facebook Adda
Bola Lyme

Adda, una dintre cele mai îndrăgite și apreciate cântărețe din țara noastră, a anunțat în această săptămână că a terminat oficial tratamentul pentru boala Lyme. Artista a expus de mai mult timp pe rețele de socializare problemele de sănătate cu care se confruntă, pentru a trage un semnal de alarmă în rândul tinerilor.

„Postez și plâng ca un copil. Am și băut un pic, deși e 14:30. Ideea e că, acum 30 de minute, am vorbit cu medicul meu și mi-a spus că OFICIAL AM TERMINAT TRATAMENTUL PENTRU LYME! Probabil o să mai beau un pic mai târziu și o să plâng iar…. și apoi o să mai beau și iar o să plâng…”, a scris Adda, luni, pe Facebook.

„În primele 5 luni de tratament am luat în total 4650 de pastile”

Artista a revenit cu o altă postare, în care a detaliat, cu o doză de umor, ce a însemnat tratamentul pentru Lyme, o boală cronică degenerativă care evoluează spre o formă neurologică nedorită, care schimbă calitatea vieţii persoanelor infectate și care, de cele mai multe ori, determină și decesul pacientului.

„Am făcut un calcul, că eu sunt psihopată uneori. <<Uneori>>. Nu știu cât de exact este dar, în primele cinci luni de tratament am luat în total 4650 de pastile. 31 pe zi mai exact. Aici intră și cele de protecție hepatică, stomac etc bla bla. Că m-am căptușit bine ca să reziste organismul. Efectiv, spre final abia le înghițeam. Nu mai intrau. Apoi un an jumătate de injecții, Moldamin. Pentru cei care nu ați făcut … cum să va explic. E ca și cum, printr-un ac lung și mare se injectează mască de par. Cam atât de gros e. Iar durerea e ca și cum ai avea o măsea dureroasă de minte în bucă. E ceva absolut ireal. Mergi la priveghiul proprii tale buci în fiecare săptămâna”, a făcut haz de necaz artista.

„Sunt curioasă cum voi reacționa dacă rezultatele vor fi în favoarea mea”

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Artista a vorbit și despre lecțiile pe care le-a învățat sub amenințarea unei evoluții nefaste a acestei boli infecţioase.

„Din Octombrie 2020 nu știu cum e viață fără medicamente. Cumva, stau în gardă, cu armele pregătite să lupt cu dușmanul invizibil. Pentru că m-am obișnuit să fac asta zi de zi. Nu doresc nimănui așa ceva. Lyme-ul este tortură. Sunt curioasă cum voi reacționa dacă rezultatele vor fi în favoarea mea. Adică gândesc pozitiv că o să fiu negativă! Sunt curioasă cum e fără bolovanul în spate și grijă pe umeri. Fără frică. Sunt curioasă cum e viață fără Lyme. Și, în același timp, mă întreb dacă cumva voi mai ști cum mai e viață fără Lyme. Sunt profund recunoscătoare vieții că mi s-a arătat în toate formele. Nu a fost lină deloc. A fost cu atâtea lecții care, cu singuranță, nu sunt pentru lumea asta. Deși am început să le aplic aici”, a adăugat Adda.

Boala Lyme (Borelioza Lyme) este o maladie infecţioasă cauzată de o bacterie transmisă la oameni prin înţepăturile căpuşelor infectate. Tratamentul nu este deloc ușor, dar este singurul care poate face diferența între viață și moarte după ce boala a fost contactată.

„Nu credeam că-s în stare să duc la final tratamentul”
Adda spune că a rămas cu mici probleme neurologice, dar că, în cazul ei, situația este sub control:

„Cel mai bun lucru care a putut să mi se întâmple a fost să înțeleg că sunt aici că să trăiesc pentru sufletul meu. Și dacă pot să fac bine, să fac. Și dacă pot să iubesc, să iubesc din toată inima. Și dacă pot să iert, să iert. Viața e un dar. Credeți-mă pe cuvânt. Nu o luați în glumă! Nu o sfidați. Nu o trădați. Nu va trădați sufletul. Păstrați-l curat. Cât de mult puteți. În Februarie mă voi testa și sper să fiu negativă. Și sper să nu revină simptomele. Momentan, am rămas cu mici dureri și amorțeli și dacă sunt foarte obosită sau stresată, cu mici simptome neurologice. Dar e totul sub control. Și mă rog așa să rămână. Pupa-mi-aș fălcile, sincer, că nu credeam că-s în stare să duc la final tratamentul. Să reînceapă un alt capitol din VIAȚĂ!”.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: