marți, iunie 28, 2022

Adda – se confruntă de ceva timp cu o viață tumultoasă prin prisma diagnosticelor greșite primite, care i-au transformat viața într-un chin. Dacă la început aceasta a fost diagnosticată cu intoleranță la histamină, se pare că a fost un diagnostic greșit. Cântăreața se confruntă cu Borelioza (boala Lyme) şi Bartonella.

În disperarea ei de a căuta informații despre aceste boli, prin intermediul comunității online a descoperit sute de persoane cu probleme similare de sănătate, motiv pentru care a decis să ia măsuri în această direcție.

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

Alături de prietena ei care suferă de intoleranța la histamină și care reprezintă o comunitate de 700 de persoane diagnosticate cu această problemă, acestea au trimis o sesizare către Ministerul Sănătății. Acestea solicită ca intoleranța la histamină să fie recunoscută și aibă un diagnostic separat de alte boli.

În semn de solidaritate, dar şi ca un apel la conştientizare asupra acestei afecțiuni, Adda a postat într-un Instastory răspunsul primit de la autorități.

„Comisia consideră că deși intoleranța la histamină este un simptom supărător, care poate afecta calitatea vieții, acesta nu reprezintă un diagnostic în sine (…) Cu regret față de suferința dumneavoastră”, se arată în răspunsul primit de prietena artistei.

Te-ar mai interesa: Medic: La ce riscuri se expun persoanele care își ...

„Ideea e că ei pot muri oricând dacă cineva de la restaurant le pune sos de roșii în mâncare, așa ca exemplu.Nu se decontează nicio analiză! Nu există niciun magazin care să aibă etichete speciale pentru cei cu HIT (n.r intoleranța la histamină)

Cei cu HIT ori mor de foame, ori mor de la mâncare! Bravo, România! Bravo!”, spune prietena Addei, trăgând astfel un semnal de alarmă asupra pericolului la care se expun sute de oameni zilnic.

Te-ar mai interesa: Simptomele diabetului: semn în jurul ochilor care ...

„Mi-ar plăcea ca aceşti oameni să poată trăi frumos în România, să fie respectați şi nu respinși”

„Mi-ar plăcea ca într-o Românie ideală aceşti oameni să poată trăi frumos, să fie respectați şi nu respinși. Psihic o asemenea boală este greu de dus. Nu există campanii de informare şi cei aflați în această situaţie sunt în pericol în fiecare zi”, a spus Adda.

Te-ar mai interesa: Alzheimer cu debut precoce : Dacă tot SPUI asta, a...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private