marți, august 16, 2022

Adevăr neștiut despre consumul de apă minerală. Apa minerală are efecte terapeutice recunoscute: rehidratează organismul, potoleşte setea, nu are calorii și nu îngrașă.

Adevărul despre apa minerală. Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei constant

Apa carbogazoasă este un termen general pentru orice apă presurizată cu dioxid de carbon. Dacă ați renunțat la băuturile acidulate și ați trecut la apă carbogazoasă, dar vă faceți griji că nu ați făcut decât să schimbați un obicei prost cu altul, vă înșelați. Atâta timp cât consumați apă carbogazoasă, care nu conține zahăr adăugat, ați făcut cea mai bună alegere, potrivit The Healthy.

Te-ar mai interesa: Condimentul minune care crește libidoul, previne c...

Printre mineralele conținute în cantități mari în apa minerală se numără calciul și magneziul, ambele esențiale pentru buna funcționare a organismului uman.

Magneziul reglează tensiunea arterială, indexul glicemic și un bun regulator neurocerebral și previne constipația.

Calciul regăsit în cantități generoase în apa minerală îmbunătățește sănătatea oaselor.

Astfel, conform unui studiu recent, prin care s-a comparat absorbția calciului în organism din lapte, din suplimente alimentare și din apă minerală, aportul de calciu din apa minerală poate îmbunătăți nivelul de calciu din corp, atât timp cât este consumată în mod frecvent și regulat.

Te-ar mai interesa: Autovindecare prin puterea gândurilor. Constantin ...

Însă apa minerală ascunde un secret mai puțin cunoscut: are un efect neplăcut pe termen lung asupra corpului.

Conform unor cercetări ai oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Birzeit, apa minerală favorizează creşterea în greutate.

 Dioxidul de carbon conţinut de bule stimulează apetitul?

Multe persoane au crezut că este foarte sănătos un bol de salată consumat alături de un pahar de apă minerală, însă se pare că bulele acidulate sunt înşelătoare pentru greutatea noastră, stimulând hormonii foamei.

Te-ar mai interesa: RUNE, mesaj important pentru trei zodii. Voropchie...

Cercetarea s-a realizat pe 16 şoareci cu aceeaşi greutate, care au fost împărţiţi în 4 grupuri. Primele două grupuri au primit apă plată şi o băutură îndulcită, iar celelalte două – apă minerală cu zahăr şi apă minerală cu îndulcitor artificial, informează Rador.

Concluzia cercetătorilor

Toate rozătoarele au avut acces nelimitat la hrană. După trei luni, rozătoarele care au consumat băuturi carbogazoase au avut o greutate cu 20% mai mult decât ceilalţi. După un an, şoarecii au acumulat grăsime în jurul organelor vitale, un semn al obezităţii cronice. La şoarecii care au consumat băuturi carbogazoase au fost găsite, de asemenea, niveluri mai ridicate ale grelinei, hormonul foamei.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre sindromul morții subite! Dr. Ciuho...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private