Sari la conținut

Adevărul despre brânza vegetală, dezvăluit de un nutriționist. Ce ingrediente conține și care sunt efectele sale asupra sănătății?

brânza vegetală

Brânza vegetală este un aliment procesat, consumat de multe persoane mai ales în timpul postului sau în dietele lipsite de produse cu origine animală. Aceasta este plină de substanțe dăunătoare pentru organism și, de asemenea, nu reprezintă un înlocuitor potrivit pentru produsele lactate. Iată care este adevărul despre acest aliment și ce ingrediente conține!

Mihaela Bilic, nutriționist și expert în boli metabolice, explică pe Instagram ce ingrediente sunt folosite pentru a produce brânza vegetală și de ce este aceasta nesănătoasă pentru organism.

În compoziția acestui aliment se află numeroase substanțe dăunătoare, conservanți și grăsimi nesănătoase. Brânza vegetală este intens procesată și, de asemenea, nu înlocuiește nutrienții esențiali regăsiți în brânza tradițională.

Ce ingrediente conține brânza vegetală?

„Când bucătăria devine laborator de chimie
Din ce se face “brânza” vegetală?
E nevoie de 10 ingrediente:

-apă minerală
-amidon modificat
-proteine din mazăre
-grăsime de cocos/palmier
-betacaroten
-sare
-acid citric
-arome în pulbere
-arome lichide
-sorbatat de potasiu(conservant)

Întrebarea e de ce ai vrea să mănânci așa ceva?! Dacă ai hotărât să ții post sau să elimini produsele de origine animală din dietă, atunci asumă-ți că trebuie să renunți la brânză. Pentru că produsul care se vinde sub denumirea de “brânză vegetală” este orice, mai puțin mâncare sănătoasă”, dezvăluie nutriționistul.

Deși este folosită ca alternativă pentru perioadele de post sau ca înlocuitor în anumite stiluri de viață și diete, aceasta nu poate substitui nutrienții regăsiți în produsele lactate.

Dacă ai decis să renunți la lactate, este important să obții nutrienții esențiali din alte surse alimentare. Laptele și, implicit, brânza tradițională, conțin o multitudine de vitamine și minerale benefice pentru sănătatea întregului organism. O cană de lapte, spre exemplu, conține jumătate din doza recomandată de calciu, mineral fundamental pentru oase.

Sigur, nutrienții regăsiți în lapte pot fi obținuți și din surse vegetale, însă specialiștii recomandă consumul fructelor și legumelor proaspete. Alimentele procesate nu conțin destule substanțe nutritive pentru a înlocui un stil de viață sănătos și, de asemenea, sunt bogate în substanțe dăunătoare organismului.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: