joi, august 18, 2022

Un studiu efectuat de cercetătorii de la Ghent University Hospital a demonstrat că în cazul bărbaților circumciși, plăcerea sexuală este mai puțin intensă, iar aceștia au orgasme mult mai slabe decât cei care nu au suferit o astfel de intervenție.

La studiu au participat 1,369 de bărbați cu vârste peste 18 ani, dintre care 310 era circumciși. Medicii i-au pus să evalueze sensibilitatea penisului pe o scară de la 0 la cinci. Dacă bărbații necircumciși au raportat o sensibilitate a penisului de 3,72, în timpul actului sexual, cei circumciși și-au evaluat sensibilitatea la 3,31, ceea ce reprezintă o diferență semnificativă în opinia specialiștilor. De asemenea, bărbații necircumciși au raportat orgasme mai intense. Medicii admit, totuși, că circumcizia reduce riscul anumitor infecții, însă riscurile acestei operații sunt mai mari decât beneficiile. O posibilă explicație este faptul că penisul bărbaților circumciși este mai expus la fricțiunea cu lenjeria intimă și cu hainele, ceea ce scade sensibilitatea locală. Un cercetător de la Johns Hopkins University, din Baltimore, care nu a fost implicat în acest studiu, consideră că „dovezile sunt relevante”. Operația este foarte populară în SUA, unde trei sferturi dintre bărbați sunt circumciși. În Europa, numărul acestora nu trece de 10%, relatează dailymail.co.uk, citând date la de la Organizația Mondială a Sănătății. De asemenea, la iudaici și la musulmanii, circumcizia face parte din practica religioasă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private