Sari la conținut

Cancer penian (de penis): tipuri, cazuri, simptome. Atenție! ACEȘTI bărbați sunt predispuși la acastă afecțiune gravă

barbat
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Masturbarea poate reduce riscul de cancer de prostată

Cancer penian (de penis): tipuri, cazuri, simptome. Cancerul penian este o formă rară de boală, care începe pe celulele pielii penisului, dar poate ajunge și în profunzime.

Este rar, dar poate fi tratat, mai ales dacă este depistat în stadii inițiale. Deși afectează de obicei bărbații cu vârsta peste 50 de ani, există cazuri în care adulții mai tineri au fost, de asemenea, diagnosticați. 

Tipuri de cancer penian

Tipul de cancer depinde de tipul de celulă din care a început să crească.

 • Cel mai frecvent, este identificat ca cancer de penis cu celule scuamoase, care începe în celulele care acoperă suprafața penisului.
 • O altă formă de cancer cu celule scuamoase – carcinomul in situ (CIS) vizează numai pielea penisului, fără a afecta țesutul mai adânc în interior.
 • Adenocarcinomul este o formă de cancer penisan care începe în celulele glandulare ale penisului care produc transpirație.
 • Melanomul penisului este rezultatul dezvoltării cancerului în celulele pielii care sunt responsabile pentru a-i da culoarea.

Cauze

Deși experții nu au înțeles încă principalele cauze ale cancerului penisului, ei cred că unii factori ar putea pune un bărbat la un risc mai mare de apariție a bolii. Specialiștii cred că papilomavirusul uman (HPV) poate crește șansele de a dezvolta cancer.

 • HPV este mai frecvent în rândul bărbaților care nu au fost circumciși.
 • Fimoza, o afecțiune în care prepuțul penisului nu poate fi tras înapoi peste gland, poate contribui, de asemenea, la această problemă.
 • Igiena personală este foarte importantă. Bărbații care nu își curăță penisul și prepuțul în mod regulat permit creșterea germenilor care pot provoca apoi infecții canceroase.
 • Se pare că fumatul și consumul de produse din tutun cresc șansele de a dezvolta cancer de penis.

Cancer penian: Simptome

Simptomele cancerului penian pot arăta foarte asemănătoare cu cele ale altor infecții și este mai bine să vizitați un medic pentru a identifica cauza. Potrivit  American Cancer Society, simptomele precoce pot fi detectate cel mai bine prin modificări ale stării pielii penisului.

 1. Acesta este cel mai probabil să fie pe glandul penisului sau pe preput, dar poate fi și pe tij.
 2. Zona poate deveni mai groasă și/sau își poate schimba culoarea.
 3. Se poate forma un nodul pe penis sau prepuț.
 4. Zona poate dezvolta, de asemenea, un ulcer care ar putea sângera.
 5. Se poate forma o erupție roșiatică, catifelată.
 6. În acea zonă pot fi observate umflături mici, cruste sau excrescențe plate, maro-albăstrui.
 7. În urma infecției se pot forma scurgeri (lichide) mirositoare sub preput.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel