
Un preot ortodox spune adevărul despre SPOVEDANIE: „Spovediți nu doar păcatele, ci și…”

Adevărul despre SPOVEDANIE. Postul Paştilor sau Postul Mare, care începe mâine, 27 februarie, este cel mai aspru şi mai lung post din calendarul ortodox.
Durata Postului Paștilor (27 februarie – 15 aprilie) aminteşte credincioşilor de postul pe care Iisus l-a ţinut înainte de a-şi începe activitatea misionară.
Aceste zile, care diferă de la un an la altul, în vechime, reprezentau perioada de pregătire a celor care urmau să primească botezul creştin de Paşti.
Te-ar mai interesa: TOP 5 ceaiuri cu efect rapid în tratamentul puseur...
După cele șase săptămâni de rugăciune, post şi fapte bune, creştinul va întâmpina marea sărbătoare a Învierii Domnului, a biruinţei vieţii asupra morţii.
În tradiţia Bisericii s-a împământenit obiceiul ca un credincios să se spovedească de cel puţin patru ori pe an, în timpul celor patru posturi mai importante: Postul Paştelui, Postul Adormirii Maicii Domnului, Postul Sfinţilor Petru şi Pavel şi Postul Naşterii Domnului (Crăciunului).
Spovedania sau mărturisirea este Taina în care Dumnezeu iartă, prin duhovnic, păcatele creştinilor care se căiesc sincer şi le mărturisesc la scaunul spovedaniei, în faţa preotului.
Te-ar mai interesa: Cum afectează statul prelungit la birou coloana ve...
Creștinii care se hotărăsc să țină postul trec printr-o perioadă în care își curăță nu doar trupul de consumul anumitor alimente şi băuturi, dar și sufletul, prin mărturisirea păcatelor şi apropierea lui de Hristos, prin Sfânta Euharistie.
Taina Sfintei Spovedanii este cu adevărat o tăină, uneori poate destul de încâlcită pentru unii creștini, care nu știu ce să zică, cât să zică și dacă se cuvină să zică chiar tot.
Te-ar mai interesa: Soluții pentru curățarea și detoxifierea rinichilo...
Părintele Teodor Ciurariu, care slujește de ani mulți la Spitalul Dorohoi, vine în ajutorul celor nehotărâți cu câteva sfaturi despre ce să spui la spovedanie.
„In scurt timp va începe postul Mare ! Vă dau un sfat ……de fap îl repet….. dar îl voi repeta mereu pentru neuitare.
Spovediți duhovnicului nu doar păcatele, ci și tot ce este:
Spovediți-le puțin o dată în viață.
Te-ar mai interesa: O legumă banală curăţă RAPID colonul de toxine. Ce...
Cereți-i permisiunea cu smerenie să vă asculte, chiar dacă acestea nu sunt păcate in sine. Toate vor slăbi în intensitate și vor dispărea și în viața voastră va apărea un bun de mare preț: seninătatea sufletului! Și în timpul zilei, dar mai ales în timpul nopții.
Pacea afectivă și emoțională este un mare dar! Aceste trăiri negative oricât de mărunte ar fi, sunt obositoare, și dispariția lor prin spovedania nominală punctuală, aduce o odihna binemeritată minții, inimii și sufletului întreg.
Te-ar mai interesa: Fericirea trece şi prin farfurie. TOP 10 carbohidr...
Mulți oameni, neștiind această taină, trăiesc ani îndelungați cu o stare sufletească zdruncinată din cauza trăirilor sufletești amestecate, chiar dacă se spovedesc și se împărtășesc regulat. După prima lor vădire la duhovnic, harul pătrunde în cele mai intime si mai întunecate colțisoare ale sufletului, curățand și luminând totul.
Așa să faceți !
Dumnezeu să va ajute si să vă binecuvânteze cu spovedanie de folos spre mântuire”, a scris părintele Ciurariu pe Facebook.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.