sâmbătă, iulie 2, 2022

Adina Alberts, semnal de alarmă: „Acum 15 ani, pacienții arși erau îngrijiți cu mare atenție”.

Din păcate, o veste tristă! Ministerului Sănătăţii a anunțat, în această dimineaţă, decesul bărbatului în vârstă de 51 de ani care a fost trasferat în Belgia în urmă cu câteva săptămâni. Bărbatul a suferit o arsură prin electrocuţie pe aproximativ 64% din suprafaţă corporală şi politraumatism prin cădere de la înălţime, potrivit diagnosticului iniţial, în data de 20 ianuarie 2021.
Acesta a fost transferat, în data de 29 ianuarie 2021, la Centre des Grands Brûlés – Institut Médical de Traumatologie et de Réadaptation (IMTR) din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.
Pacientul a fost transportat iniţial la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Iar, apoi, în data de 21 ianuarie 2021, a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sfântul Spiridon” din Iaşi. În data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.

Medicul din Belgia declarații incredibile despre starea constănțeanului

Cel care l-a tratat pe constănţean la spitalul din Belgia a fost medicul Ciprian Isacu. Acesta a declarat că pacientul a ajuns acolo cu patru bacterii şi o ciupercă pe care le-a contactat în spitalele din România.
„Sunt patru bacterii, plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viaţă, se luptă, l-am operat deja de trei ori. Există un risc minim la nivelul unui picior, dar o să treacă. (…) Mirosea şi era cu nişte comprese direct pe piele, nici măcar o cremă! Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanţa la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng şi restul… El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul şi l-am operat de trei ori”, a declarat Ciprian Isacu.

Adina Alberts, semnal de alarmă: „Acum 15 ani, pacienții arși erau îngrijiți cu mare atenție”

Medicul estetician Adina Alberts consideră că este incredibil ce s-a întâmplat cu bărbatul electrocutat în Constanța.
„Când eram eu în Spitalul de Urgență Floreasca, adică acum 15 ani, pacienții arși erau îngrijiți cu mare atenție. Și deși, nu aveam saloane și facilități moderne pentru marii arși, chiar și pacienții cu arsuri grave supraviețuiau și se vindecau.

Marea provocare în astfel de cazuri este îngrijirea atentă, toaletarea corectă și completă a plăgilor, excizarea țesuturilor distruse, îndepărtarea reziduurilor de orice fel. Spălarea acestora cu soluții dezinfectante se făcea de două ori pe zi apoi se pansau în condiții de sterilitate absolută. Profesorul Ioan Lascăr ne repeta mereu: “Prima condiție ca o plagă să se vindece este să fie curată!”

Te-ar mai interesa: Ce trebuie știut despre PARACETAMOL. Atenție, poat...

Este incredibil ce s-a întâmplat cu pacientul electrocutat de la Constanța, trimis din spital în spital. Ce-a căutat la Iași?! Eu nu pot să înțeleg de ce nu a fost trimis direct la Floreasca?! Să vă amintesc totuși că există și un Spital de Arși în Capitală?! De ce nu a fost trimis acolo?! Sau direct în Belgia?! S-a plimbat bietul om în trei spitale din 3 orașe ca, până la urmă, să ajungă într-un hal fară de hal, cu 5 germeni cuibăriți în plăgile lui arse.

Doamne Dumnezeul! Ce nesăbuință! Transmit sincere condoleanțe familiei îndoliate! Îmi pare nespus de rău…”, este mesajul Adinei Alberts, pe pagina sa de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private