Sari la conținut

Adio bani pentru nou-născuți! Nicușor Dan taie stimulentul pentru bebeluși. Gabriela Firea:  „Va rămâne în mentalul colectiv ca primarul – inimă de piatră, lamă de cuțit”

Adio bani pentru nou-născuți! Nicușor Dan taie stimulentul pentru bebeluși. Gabriela Firea:  „Va rămâne în mentalul colectiv ca primarul – inimă de piatră, lamă de cuțit”

După ce, în urmă cu patru ani Administraţia din Bucureşti şi-a asumat să dea fiecărei mame care naşte câte 2.500 de lei, iată că primarul Capitalei, Nicușor Dan, a hotărât să taie stimulentul pentru nou-născuți.

Începând cu data de 13 septembrie, Direcția Generală de Asistență a Muncipiului București, instituție aflată în subordinea Primăriei Capitalei, a anunţat că cererile pentru acordarea stimulentului nu vor mai fi procesate şi plătite deoarece nu mai sunt bani.

Adio bani pentru nou-născuți! Nicușor Dan taie stimulentul pentru bebeluși

”Începând cu data de 13 septembrie, 2021, cererile nou depuse privind acordarea de stimulente nu vor fi procesate, adică angajate, ordonanțate și plătite, în conformitate cu prevederile art. 14, alin. 4 al legii 273/2006 privind finanțele publice locale, nemaiexistând prevedere bugetară pentru acestea, conform HCGMB nr.121/2021 cu modificările și completările ulterioare.

*Această măsură nu afectează cererile depuse anterior datei de 13 septembrie 2021.”.

content-image

 

Gabriela Firea:  „Va rămâne în mentalul colectiv ca primarul – inimă de piatră, lamă de cuțit”

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, îl acuză pe Nicușor Dan că a mințit bucureștenii în campania electorală, când le-a promis „lapte și miere”. Firea îi reproșează primarului general că a tăiat stimulentele financiare pentru cazurile sociale.

„Cât de lipsit de umanitate poate fi omul implantat prin minciună și furt de domnii Orban și Barna la Primăria Capitalei? Să ajungă să taie banii de la nou născuți, gravide, persoane cu dizabilități, familii mono-parentale, etc! Nicușor Dan va rămâne în mentalul colectiv ca primarul – inimă de piatră, lamă de cuțit, de o duritate extremă! Și unde se duc banii?

Doar către firmele lor de consultanța?

Pentru că transportul s-a scumpit, a anunțat că elimină subvenția la termie – deci facturile se vor tripla -, șantierele bat pasul pe loc, spitalele sunt subfinanțate!

Atunci când avertizam că acesta este Nicușor Dan, viitorul primar și susținătorii săi au sărit ca arși! Nicușor Dan a avut tupeul să spună în campanie că nu va tăia stimulentele, că totul este doar un atac din partea mea. A mințit oamenii în față și a dormit bine noaptea. Abia când a ajuns la primărie, după o campanie ipocrită, s-a constatat că doarme bine și ziua.

Măine-poimâine e 28 septembrie și se împlinește un an de când trebuia să curgă lapte și miere în București, să-și faca toată lumea duș cu apă caldă și să aibă salariul de 1400 de euro!

Născocelile din campanie, scrise de consultanți ahtiați după bani și în stare să mintă grosolan pentru avere murdară, recitate mecanic de Dl Nicușor, explodează una câte una!
Rușine este puțin spus!!”, este mesajul fostului primar al Capitalei, Gabriela Firea.

După ce a fost ales în fruntea Bucureştiului, Nicusor Dan a declarat că a preluat Primăria Generală cu datorii curente de 3 miliarde de lei, cât metroul din Drumul Taberei. Iar bugetul pe anul acesta al primăriei a fost votat abia luna trecută, aşa că multe plăți au întârziat.

După modelul capitalei şi alte oraşe dau stimulente pentru nou-născuţi. Sumele sunt însă mai mici, între 1.000 şi 2.000 de lei. Este vorba despre primăriile unor localităţi din Braşov, Ialomiţa, Constanța, Galaţi, Covasna, Alba şi Brăila. Banii provin exclusiv din bugetele locale.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: