vineri, august 12, 2022

Administrarea celei de-a treia doze trebuie să înceteze! OMS: „E imoral și incorect”

Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat pentru CNN, citat de Agerpres, că, în condiţiile în care inoculările stagnează în Africa, administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-covid în unele ţări este „imorală”și „incorect”.

„Intensificarea vaccinărilor cu doza de rapel (booster) este imorală, incorectă şi nedreaptă şi trebuie să se oprească”, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) .

Te-ar mai interesa: S-a aflat adevărul despre pastilele cu iod! Din ca...

Administrarea celei de-a treia doze trebuie să înceteze! OMS: „E imoral și incorect”

„A începe inocularea celei de-a treia doze este într-adevăr cel mai rău lucru pe care îl putem face în calitate de comunitate globală. Este nedrept şi, de asemenea, incorect pentru că nu vom opri pandemia ignorând un întreg continent (Africa), iar acest continent nu are nicio capacitate de producţie prin alte mijloace”, a adăugat el.

OMS a recomandat o doză suplimentară de vaccin, a treia, pentru persoanele imunodeprimate, însă se opune utilizării la scară largă a dozelor de rapel (booster) până când un număr mare de persoane la nivel mondial nu va fi vaccinat cu o primă doză de ser anti-COVID-19.

Te-ar mai interesa: Celebră actriță ajunsă în comă, vizată de o anchet...

Până în momentul de față, țări precum America de Sud, America de Nord, Europa, Asia, Oceania au administrat o singură doză de vaccin la peste 50% din populaţiile lor. Pe de altă parte, doar 7% din populaţia Africii a primit o singură doză, a subliniat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

În SUA, doza a treia a fost autorizată de FDA, în luna septembrie

În septembrie, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a autorizat administrarea de doze de rapel cu vaccinul Pfizer pentru anumite categorii de persoane.

Te-ar mai interesa: Scoasă cu ambulanța din emisiunea „Vorbește Lumea”...

La rândul său, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a cerut statelor Uniunii Europene să emită „recomandări oficiale cu privire la utilizarea dozelor de rapel”.

EMA a afirmat că în cazul persoanelor cu sistem imunitar normal, dozele de rapel cu serul BioNTech/Pfizer „pot fi luate în considerare la cel puţin 6 luni după a doua doză la persoanele cu vârsta de peste 18 ani”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private