joi, octombrie 6, 2022

A treia doză de vaccin. Care sunt cele mai comune efecte secundare.

Un studiu publicat de autoritățile americane a prezentat cele mai comune efecte secundare ale vaccinării cu doza booster (a treia doză) de vaccin anti-covid.

Datele au fost culese de la câteva mii de persoane vaccinate cu a treia doză. Studiul a fost făcut începând cu jumătatea lui august şi până la jumătatea lui septembrie, pe când ”booster”-ul era autorizat în vederea vaccinării anticovid a persoanelor imunodeprimate în Statele Unite.

Te-ar mai interesa: Rona Hartner face ASTA în fiecare dimineață: Este ...

„A treia doză de vaccin este, pentru moment, bine tolerată”

Potrivit CDC, la 19 septembrie, peste două milioane de americani erau vaccinaţi cu a treia doză de vaccin împotriva covid-19 în Statele Unite.

„Studiul arată că a treia doză este, pentru moment, bine tolerată”, a anunţat într-o conferinţă de presă Rochelle Walensky, directoarea Centrelor de prevenţie şi luptă împotriva bolilor (CSC) .

Walesky a explicat pentru ce categorii de persoane este recomandată a treia doză de vaccin.

„Aceștia sunt oameni care trăiesc și lucrează în medii cu risc ridicat, care includ persoane în adăposturi fără adăpost, persoane în case de grup, persoane în închisori. Dar, de asemenea, este important oamenii care lucrează cu comunități vulnerabile.

Te-ar mai interesa: Cel mai vechi horoscop din lume. Numerolog: „...

Deci, lucrătorii din domeniul sănătății, profesorii, muncitori în alimentație, angajații din transportul public.

Doza booster este cu adevărat necesară pentru persoanele care lucrează tot timpul cu multe persoane diferite care ar putea fi nevaccinate, ar putea avea un risc ridicat”, a explicat Walwsky, potrivit cnbc.com

Care sunt cele mai comune efecte secundare

Datele publicate provin de la aproximativ 20.000 de persoane care s-au înscris pe o aplicaţie şi care au completat un chestionar după vaccinare.

Te-ar mai interesa: Sărbătoare 6 Octombrie. Rostește această rugăciune...

„Frecvenţa şi tipul efectelor secundare sunt asemănătoare celor observate după a doua doză (rapel) şi sunt de obicei uşoare sau moderate şi de scurtă durată”, a precizat Rochelle Walensky.

  • Aproximativ 79% dintre persoanele care au completat acest chestionar au semnalat o reacţie localizată după vaccinarea cu a treia doză de vaccin anticovid, durere la locul înţepăturii.
  • 74% o reacţie denumită sistemică, adică afectând întregul organism (oboseală).

După rapel, aceste cifre erau 78% şi, respectiv, 77%, deci foarte asemănătoare.

  • Aproximativ 28% dintre cele aproximativ 20.000 de persoane au declarat că nu şi-au putut desfăşura activităţile zilnice obişnuite după cea de a treia doză, majoritatea a doua zi după vaccinare.

Aceste date nu sunt, însă, reprezentative pentru populaţia americană, avertizează CDC, în contextul în care majoritatea persoanelor înscrise pe aplicaţie sunt albe.

Te-ar mai interesa: Anunțul momentului despre pastilele cu iod. Ce a t...

Studiul nu reprezintă numai persoanele imunodeprimate, în contextul în care şi alte persoane au fost vaccinate cu a trea doză de vaccin anticovid – ocolind recomandările de la acea vreme -, potrivit CDC.

Autorităţile sanitare americane au lărgit – începând de săptămâna trecută – populaţia eligibilă să fie vaccinată cu a treia doză de vaccin împotriva covid-19 Pfizer/BioNTech.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: ”Această legumă reduce semnificativ ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private