Sari la conținut

Adolescenta, în vârstă de 14 ani, care s-a înecat cu un jeleu, a murit. Familia este în stare de ȘOC

doliu
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Doliu în Italia

Dramă pentru o familie din Gherla, a cărei fetiță, în vârstă de 14 ani, a decedat după șase zile de comă profundă. Adolescenta a murit la spital, iar oamenii legii urmează să stabilească cine se face vinovat de faptul că eleva și-a pierdut viața astfel.

După șase zile de comă profundă, eleva, în vârstă de 14 ani, care s-a înecat cu un jeleu, a decedat la spital. Familia e în stare de șoc.

Amintim că joi, 26 aprilie, o elevă s-a înecat, în timpul orelor de curs, cu un jeleu. Se pare că fata ar fi vrut să bea apă, însă nu a mai apucat. A căzut ca secerată la pământ. Profesorii adolescentei i-au anunțat pe medicii din comună, însă abia după sosirea unui echipaj medical de la Gherla, oraș situat la 30 de kilometri distanță de comuna Geaca, s-a reușit extragerea jeleului, potrivit click.ro.

Fata a fost resuscitată în sala de clasă. La scurt timp, a fost transportată de urgență la Spitalul pentru Copii din Cluj-Napoca cu elicopterul SMURD.

„Fetița este în comă profundă și necesită susținerea funcțiilor vitale. Este internată pe secția de Terapie Intensivă a spitalului”, spunea purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii Cluj-Napoca, dr. Daniela Dreghiciu.

A pierdut lupta cu viața după 6 zile de comă profundă

Primii care au încercat să-i salveze viața tinerei au fost cei de la cabinetul din comună, care au și început manevrele de resuscitare până la sosirea ambulanței.
La scurt timp, un echipaj SMURD a ajuns la școală, însă doar cu paramedici care, de asemenea, au putut doar continua resuscitarea, având în vedere că nici ambulanța lor nu are în dotare un laringoscop.
Din păcate, după șase zile, fata în vârstă de 14 ani a murit, pe patul de spital, la Cluj.
Eleva era la terapie intensivă în comă profundă și a necesitat susținerea funcțiilor vitale.
Din cauza faptului că moartea nu s-a produs din cauze naturale, polițiștii urmează să stabilească cine se face vinovat de faptul că eleva și-a pierdut viața astfel.

Nimeni nu a știut să aplice manevra Heimlich

Din păcate, nimeni din jurul copilei nu a știut să îi aplice manevra Heimlich, această manevră fiind salvatoare în majoritatea situațiilor de persoane sufocate cu alimente.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel