Sari la conținut

O fată de 14 ani, perfect sănătoasă, a murit din cauza unui stop cardiac după ce a pulverizat deodorant în cameră. Explicația medicilor 

O fată de 14 ani, perfect sănătoasă, a murit din cauza unui stop cardiac după ce a pulverizat deodorant în cameră. 

Deodorantele au devenit o parte necesară a rutinei zilnice de igienă personală. Cu toate acestea, oamenii nu își dau seama cum unele ingrediente din ele ar putea provoca daune semnificative și asta într-un interval de timp extrem de scurt.

Uneori, substanțele chimice din deodorante pot dăuna pielii, pot provoca erupții cutanate sau inflamații. Și, din păcate, lista nu se termină aici.

Spruzza deodorante in camera ma ne inala troppo, Giorgia muore a 14 anni per arresto cardiaco

O fată de 14 ani, perfect sănătoasă, a murit din cauza unui stop cardiac după ce a pulverizat deodorant în cameră. Explicația medicilor 

Într-un incident șocant, o tânără de 14 ani a murit după ce a pulverizat un deodorant. Deși poate părea o practică foarte normală, medicii au spus că fata a suferit un stop cardiac după ce a inhalat accidental aerosol.

Potrivit The Mirror, Giorgia Green, o adolescentă perfect sănătoasă și în formă din Marea Britanie, pulverizase un deodorant în dormitorul ei. De asemenea, fata nu fusese niciodată grav bolnavă, iar după incident, a fost găsită moartă în camera ei de mama ei.

Giorgia suferea de autism, iar tatăl ei a dezvăluit că îi plăcea să pulverizeze deodorante pe pături, deoarece găsise parfumul reconfortant, care o ajuta să se simtă calmă și relaxată.

Aerosolul din deodorante conține substanțe chimice toxice, otrăvitoare și gazele pot fi mortale, iar astfel de incidente nu se limitează la copii

Cantitatea pulverizată de Girogia nu este cunoscută exact, dar se presupune că a fost mai mare decât cea obișnuită. La un moment dat inima ei s-a oprit din cauză că a inspirat aerosoli.

Potrivit Biroului Național de Statistică (ONS), „deodorantele” sunt menționate în 11 certificate de deces emise între 2001 și 2020. Numărul victimelor, însă, este cel mai probabil mai mare, substanțele nefiind întotdeauna menționate.

Butanul, principalul ingredient al deodorantului folosit de Giorgia, a fost înregistrat în cazul a 324 de decese din aceeași perioadă, iar izobutanul și propanul au fost menționate în 123, respectiv 38 de decese.

Experții spun că răspândirea conștientizării despre același lucru și propagarea utilizării în siguranță pot ajuta la limitarea semnificativă a acestor incidente. În plus, este imperativ să păstrați aceste produse departe de îndemâna copiilor și să limitați sau să evitați utilizarea lor cu copiii mici. În schimb, părinții pot folosi pudra de talc.

Ce este un stop cardiac. Simptome

Un stop cardiac este o urgență medicală și o afecțiune potențial fatală în care inima încetează să bată brusc. Un pacient se poate prăbuși dintr-odată și necesită asistență medicală imediată pentru a preveni riscul de deces.

Simptomele stopului cardiac includ:

  1. Dureri în piept
  2. Wheezing inexplicabil
  3. Dificultăți de respirație
  4. Leşin – Ameţeli
  5. Amețeli
  6. Bătăi neregulate ale inimii
  7. Bătăi puternice ale inimii

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel