Sari la conținut

Adolescenții fericiți și optimiști au o inimă mai sănătoasă la vârsta adultă. STUDIU

adolescenti
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Condiții de călătorie tineri 16 ani

Adolescenții fericiți și optimiști au o inimă mai sănătoasă la vârsta adultă. STUDIU

Adolescenții care au un sentiment de optimism, fericire, stima de sine, apartenență și dragoste au avut mai multe șanse să atingă 20 și 30 de ani cu o sănătate cardiometabolică bună, comparativ cu adolescenții cu mai puține dintre aceste atuuri psihologice pozitive, a arătat un nou studiu.

Potrivit studiului publicat în Journal of the American Heart Association, promovarea activelor psihologice pozitive la adolescenți poate ajuta la prevenirea bolilor cardiometabolice la vârsta adultă și poate juca, de asemenea, un rol în abordarea inechităților de sănătate.

Studiul a menționat că modul în care adolescenții – în special tinerii de culoare – simt despre viața lor poate avea un impact asupra riscului lor cardiometabolic pentru sănătate ca adulți.

Adolescenții fericiți și optimiști au o inimă mai sănătoasă la vârsta adultă

„Am învățat multe în ultimele decenii despre impactul discriminării și al altor riscuri sociale cu care se confruntă tinerii de culoare, care ar putea explica ratele lor crescute de boli cardiometabolice.

Cu toate acestea, se acordă mult mai puțină atenție punctelor forte inerente pe care le posedă și modurilor în care aceștia le posedă. Punctele forte pot fi valorificate pentru a promova echitatea în sănătate”, a declarat autorul principal al studiului Farah Qureshi, ScD, MHS, profesor asistent la Școala de Sănătate Publică Johns Hopkins Bloomberg din SUA.

Cercetătorii au identificat cinci atuuri de sănătate mintală asociate cu rezultate mai bune asupra sănătății cardiometabolice pe baza răspunsurilor la sondaj atunci când participanții erau adolescenți:

  • optimism,
  • fericire,
  • stima de sine,
  • apartenență
  • sentimentul că ești iubit.

Studiul a constatat că aproximativ 55 % dintre tineri aveau de la zero la un atu pozitiv pentru sănătatea mintală, în timp ce 29 % aveau două până la trei atu-uri și 16 % aveau patru până la cinci atu-uri.

Ca adulți tineri, doar 12% dintre participanți și-au menținut sănătatea cardiometabolică de-a lungul timpului, iar tinerii albi au avut mai multe șanse de a menține o sănătate bună mai târziu în viață, comparativ cu tinerii de culoare sau latino.

Adolescenții cu patru până la cinci atuuri de sănătate mintală pozitive au avut cu 69% mai multe șanse de a menține sănătatea cardiometabolică pozitivă ca adulți tineri.

În timp ce bunurile psihologice au fost benefice pentru toate grupurile rasiale și etnice, tinerii de culoare au experimentat cele mai mari beneficii pentru sănătate, potrivit studiului. Adolescenții de culoare au raportat, de asemenea, că au mai multe atuuri de sănătate mintală pozitive decât tinerii oricărui alt grup rasial sau etnic.

În ciuda faptului că a avut cele mai multe bunuri și beneficii pentru sănătate, au existat încă disparități rasiale în sănătatea cardiometabolică la vârsta adultă. Indivizii de culoare sunt cel mai puțin probabil să mențină o sănătate cardiometabolică bună în timp, a spus studiul.

„Această lucrare sugerează că investițiile timpurii în sănătatea mintală a tinerilor pot fi o nouă frontieră critică în progresul echității în sănătatea cardiometabolică”, a mai spus Qureshi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel