Sari la conținut

Medic: această poziție de somn oferă cele mai multe beneficii pentru sănătate

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ora corectă pentru a merge la somn iarna

În timpul somnului, corpul tău lucrează pentru a se restabili și a se repara. Poziția ta de somn poate ajuta sau împiedica acest proces, în funcție de cât de eficient susține curbura naturală a coloanei vertebrale. De asemenea, este obișnuit ca oamenii să se trezească cu dureri și înțepături dimineața, uneori din cauza poziției de somn.

Ne petrecem o treime din viață dormind sau odihnindu-ne, așa că este important să alegeți o poziție de somn care să vă ajute corpul să se recupereze fizic. O poziție adecvată de somn poate ameliora stresul asupra coloanei vertebrale, în timp ce o poziție nesănătoasă poate crește durerea sau rigiditatea la spate, brațe sau umeri, toate contribuind la un somn de calitate inferioară.

Medicul Adina Alberts a explicat de ce dorimitul pe partea stângă oferă beneficii pentru sănătate

„DORMITUL PE PARTEA STÂNGĂ are cele mai multe beneficii pentru sănătate.

Stomacul nostru se află în mod natural în partea stângă a corpului, ceea ce înseamnă că digestia este mai eficientă atunci când ne culcăm pe partea stângă a corpului. Practic, totul se reduce la faptul că gravitația deplasează mai ușor deșeurile prin intestin. Teoria conform căreia dormitul pe partea stângă ajută digestia și eliminarea deșeurilor s-a născut din principiile ayurvedice, dar și cercetările moderne susțin această idee.

Un studiu realizat în 2010 pe 10 participanți a constatat o relație între statul culcat pe partea dreaptă și o creștere a cazurilor de arsuri la stomac. Cercetătorii susțin teoria conform căreia sucurile gastrice rămân în stomac, mai jos de nivelul esofagului dacă dormim pe partea stângă, și refluxul gastroesofagian nu mai are loc.

De asemenea, conform medicinei ayurvedice, dormitul pe partea stângă permite corpului nostru să filtreze mai bine lichidul limfatic prin intermediul ganglionilor limfatici, partea stângă a corpului nostru fiind partea limfatică dominantă.

Medicii recomandă și pentru femeile însărcinate să doarmă pe partea stângă pentru a îmbunătăți circulația către inimă. Poate ajuta la reducerea presiunii asupra spatelui, împiedică uterul să comprime ficatul și crește fluxul sanguin către uter, rinichi și făt”, a explicat într-o postare pe rețelele sociale doctorul Adina Alberts.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel