vineri, august 12, 2022

Adrian Marinescu, schema de tratament pentru Omicron: Medicamentele antivirale nu există în farmacii

În cazul infecției cu varianta Omicron, tratamentul diferă în funcție de simptome. Specialiștii atrag atenția că pacienții trebuie să se adreseze medicilor pentru a primi tratamentul adecvat.

Adrian Marinescu, schema de tratament pentru Omicron

Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș, a explicat care este tratamentul corect în cazul infecției cu varianta Omicron și a reamintit că tratamentul trebuie început încă de la primele simptome.

Te-ar mai interesa: Luna Plină sub semnul Vărsătorului: Ce schimbări s...

„Dacă nu există factori de risc și am o formă ușoară, este suficient tratamentul simptomatic. Fac febră, iau antitermic.

În situația în care vorbim de formele medii și cele severe, vorbim de tratamentul administrat în spital. Și aici sunt mai multe variante.

Este Remdesivirul, sunt anticorpii monoclononali și discutăm aici de varianta anti-spike. Sunt și alte tipuri de anticorpi monoclonali care sunt pentru diverse forme.

Dar este important de discutat aici ce facem în varianta prespital. Administrarea tratamentului trebuie făcută cât mai repede în raport cu debutul bolii”, a declarat Adrian Marinescu, potrivit Antena 3.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să faci pentru ca el să nu te uite nici...

„Deocamdată, antivirale nu avem în circuitul deschis, în farmacie”

Medicamentele antivirale de care dispunem la noi în țară în acest moment nu se găsesc în farmaciile cu circuit deschis, ci doar în unitățile medicale. Cu toate acestea, susține medicul, pacientul poate primi tratamentul să și-l administreze acasă, unde poate fi monitorizat de către medicul de familie.

„Avem Remdesivirul, care este pentru forme medii, mai ales pentru persoanele vulnerabile, avem Favipiravirul pe care îl dăm și acasă și l-am dat în toată acestă perioadă, am avut la un moment dat și Arbidol, avem Tocilizumab, avem Anakinra care este similară, avem și anticorpii monoclonali anti-spike.

Te-ar mai interesa: Dieta cu care a slăbit Chef Florin Dumitrescu. Fac...

Deocamdată, antivirale nu avem în circuitul deschis, în farmacie. Chiar dacă pacientul era trimis acasă, pentru monitorizare la medicul de familie, primea tratamentul antiviral de la spital.

Acesta deocamdată nu există în farmaciile cu circuit deschis. Să sperăm că acest lucru se va întâmpla. Este important ca ele să existe înainte de a ajunge la spital. Adică medicul de familie să aibă la îndemână aceste variante”, a mai spus Adrian Marinescu, potrivit sursei citate.

Te-ar mai interesa: Cum depozităm corect mâncarea în frigider: Dacă fa...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private