miercuri, august 10, 2022

Adrian Marinescu știe când s-ar putea vaccina românii cu a treia doză de vaccin. „Persoanele supraponderale ar putea să aibă probleme”.

Director medical Institutul „Victor Babeş” Bucureşti, medicul Adrian Marinescu este de părere că, începând din toamnă, românii se vor putea vaccina cu a treia doză de vaccin anti-covid. Recent, Pfizer şi BioNtech au anunţat că au dezvoltat un vaccin împotriva variantei Delta a coronavirusului şi urmează să-i verifice în curând eficienţa.

Te-ar mai interesa: Cele 3 legi ale îndeplinirii dorințelor. Lidia Fec...

Adrian Marinescu știe când s-ar putea vaccina românii cu a treia doză de vaccin

„Probabil că o să apară destul de repede. Aș face următoarea precizare. Cu o eficiență mai mare, pentru că și variantele actuale de vaccin pot fi folosite cu brio. E vorba de a crește componentele legate de eficiență și de altfel, știți bine că toate companiile producătoare, încă de la început au spus că, la un moment dat, va fi un update care se referă la exact la noile mutații.

Acum vorbim de varianta Delta că ne interesează foarte tare, apropo de impact. Cât de probabil este ca această doză să fie de făcut peste tot în lume, inclusiv în România?

Este o probabilitate destul de mare ca lucrul acesta să se întâmple în toamnă. De ce? Pentru că vorbim de variante noi și în plus venim și cu o stabilitate mai mare legată de imunitate.

Te-ar mai interesa: Scandalul pastilelor cu iod. Rafila reacționează: ...

Nu ar fi neapărat o problemă legată de doze, eu m-aș gândi, cum ne pregătim pentru situația mai grea și cum reușim să rămânem echilibrați și cu calm, așa cum cred că am făcut în toată pandemia, sau așa trebuia.

Să ne gândim că nu contează numărul de infectări. Până la urmă, ne interesează dacă sunt cazuri severe și care presupun spitalizare”, a declarat Adrian Marinescu, potrivit Antena 3.

Te-ar mai interesa: Mircea Badea: Nu mai pot cu subiectul cu iodura de...

„Persoanele supraponderale ar putea să aibă probleme când va crește numărul de infectări”

În același timp, Adrian Marinescu a explicat că, în momentul de față, discuțiile despre reacțiile adverse ale celei de-a treia doză sunt pur teoretice.

„Companiile producătoare de vaccin și-au luat în calcul un update al vaccinului, nu înseamnă că-l și folosim deocamdată. E de discutat pentru începutul lunii septembrie. Din păcate, virusul suferă mutații, cum e și varianta Delta, și avem nevoie de un vaccin care să fie cu o eficiență net superioară și atunci va fi nevoie de o a treia doză pentru un episod mai greu epidemiologic.

Te-ar mai interesa: Horoscop bani. Zodii care se îmbogățesc în următoa...

(…) Lucrurile acestea sunt teoretice. Vorbim de reacții adverse de moment. Nu intră în discuție ca la doza a treia să avem reacții adverse care să ne pună probleme. Aici discutăm cam de același lucru. Important este să avem un efect bun și pentru persoanele vulnerabile. Persoanele supraponderale ar putea să aibă probleme când va crește numărul de infectări”, a subliniat medicul.

Te-ar mai interesa: Masacrul de la Bucov. Psihiatrul Gabriel Diaconu: ...

Cât despre obligativitatea vaccinării, Adrian Marinescu a spus că nu crede că se va pune problema.

„Din fericire, imunitatea se obtine și prin trecerea prin boală. Cel puțin jumătate dintre români au imunitate, fie la trecerea prin boală, fie la vaccinare și asta înseamnă că vor fi protejati. Imunitatea cea mai importantă este la nivel de celule, nu la nivel de anticorpi. Suntem protejați și de linfocite”, a mai spus Adrian Marinescu, potrivit RomaniaTV.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private