marți, august 9, 2022

Adrian Năstase a mers în pelerinaj pe Muntele Athos. Fostul prim-ministru al României a povestit pe blog-ul său cum a decurs experiența de neuitat la care a luat parte și fiul său, Andrei.

„Nu este aşa de simplu. Îţi trebuie un fel de invitaţie, trebuie să obţii viza, faci un test COVID. Nici călătoria nu e foarte uşoară. Trebuie să mergi cu maşina, apoi cu vaporul.”, a scris fostul premier, pe blogul său.

Te-ar mai interesa: Anunțul autorităților despre nivelul de radiații d...

Adrian Năstase spune că drumul nu a fost deloc ușor, însă a meritat tot efortul şi a reuşit să viziteze numeroase mânăstiri.

„Nu am rabdare sa stau prea mult timp in acelasi loc, in vacanta. De aceea, m-am bucurat sa pot merge cu Andrei, pentru doua zile la Muntele Athos. Nu este asa de simplu. Iti trebuie un fel de invitatie, trebuie sa obtii viza, faci un test covid. Nici calatoria nu e foarte usoara. Trebuie sa mergi cu masina, apoi cu vaporul. Ajungi intr-o alta lume, intr-un alt timp…

Sfantul Munte este considerat „Gradina Maicii Domnului”, locul unde i-a fost sortit Maicii Domnului sa vesteasca Evanghelia fiului sau,Iisus Hristos.

Te-ar mai interesa: Vlad Ciurea ne învață cum să blocăm gândurile nega...

Sursă FOTO:EVZ

12 schituri si numeroase chilii

Pe Athos sunt 20 de manastiri (al caror numar nu poate fi modificat), 12 schituri si numeroase chilii. In total aproximativ 1500 de monahi si cam 1000 de muncitori. Cele 20 de manastiri au cate un reprezentant in ceea ce este parlamentul si exista si un mic executiv care se ocupa de problemele administrative. Niciuna dintre manastiri nu este romaneasca. Ele sunt grecesti – 17 iar celelalte rusa, bulgara si sarba. Exista insa un schit romanesc – Prodromu, ce tine de manastirea Marea Lavra.

Te-ar mai interesa: Medicii trag semnalul de alarmă! Atenție la aceste...

Am vizitat mai multe manastiri, beneficiind de ospitalitatea parintelui Petroniu, de la Chilia Sf. Gheorghe, care ne-a ajutat sa intelegem o parte din istoria indelungata si complicata a acestui loc al rugaciunii pentru intreaga lume.

Voi reveni cu alte comentarii”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private