Sari la conținut

Adrian Streinu-Cercel: „Masca ar trebui să fie obligatorie pentru următoarele 6-9 luni. Suntem în continuare în pandemie”

Preşedintele Comisiei de Sănătate a Senatului, Adrian Streinu Cercel
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Preşedintele Comisiei de Sănătate a Senatului, Adrian Streinu Cercel

Adrian Streinu-Cercel: „Masca ar trebui să fie obligatorie pentru următoarele 6-9 luni. Suntem în continuare în pandemie”.

Cu toate că a fost ridicată starea de alertă, România se află încă în pandemie, a declarat Adrian Streinu-Cercel, părere preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, în cadrul videoconferinței Profit Health Forum, joi, 31 martie.

Adrian Streinu-Cercel: „Masca ar trebui să fie obligatorie pentru următoarele 6-9 luni

Masca de protecţie ar trebui să fie „un accesoriu obligatoriu” pentru următoarele 6-9 luni, este de părere specialistul.

„Trebuie să luăm aceste lucruri cu măsură şi să nu considerăm că pandemia s-a terminat. Nu s-a terminat.

Ea îşi vede în continuare de treabă şi ca atare, după părerea mea, masca ar trebui să fie un accesoriu obligatoriu pentru următoarea perioadă de timp, pe care eu o definesc în momentul de faţă ca fiind de circa 6 luni, dacă nu chiar 9 luni de zile”, a spus, joi, prof. dr. Streinu-Cercel, potrivit profit.ro.

S-a ridicat starea de alertă, dar virusul nu a fost informat. Pe virus nu l-a chemat nimeni la niciun Palat să-i spună „Băi, pleacă, ți-ai terminat treaba!”

Streinu-Cercel a adăugat că, în timpul pandemiei, „politicienii nu au ţinut cont” de sfaturile specialiştilor şi au „dat relaxări”.

„Mi-aş fi dorit să nu fi avut un număr atât de mare de cazuri de îmbolnăvire, dar, din păcate, politicienii nu au ţinut cont de sfaturile doctorilor, ale specialiştilor şi au dat relaxări atunci când nu era cazul şi aţi văzut ce s-a întâmplat anul trecut.

Din păcate, şi în momentul de faţă constatăm că s-a ridicat starea de alertă, dar virusul nu a fost informat. Pe virus nu l-a chemat nimeni la niciun palat să îi spună: pleacă de aici pentru că ţi-ai terminat treaba!

Ca atare, suntem în continuare în pandemie şi lumea ar trebui să ştie acest lucru. Restricţiile iarăşi s-au ridicat şi acum constatăm că numărul de cazuri se înmulţeşte şi la camerele de gardă vin mereu pacienţi afectaţi cu COVID”, a mai spus medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel