marți, iunie 6, 2023

Revine pandemia? Adriana Pistol, semnal de alarmă: „Se estimează o ușoară creșetere a numărului de cazuri”

Adriana Pistol, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, a dezvăluit, marţi, în cadrul unei conferințe de presă, că se observă o creştere a ratei de pozitivare a testelor pentru COVID-19.

„Creșterea nu este una foarte mare, dar este semnificativă”, a declarat Adriana Pistol, adăugând că evoluția numărului de cazuri nu mai este în acest moment în descreștere, ci arată ca un platou.

Te-ar mai interesa: Incredibil dar adevărat! Tatăl acestui copil nu s-...

Revine pandemia? Adriana Pistol, semnal de alarmă: „Se estimează o ușoară creșetere a numărului de cazuri”

Oficialul a recomandat purtarea măştii sanitare de protecţie în mijloacele de transport în comun, dar şi în interior unde sunt mai multe persoane.

„Această uşoară creştere a numărului de cazuri ne face să revenim într-un mod insistent asupra respectării măsurilor pe care Ministerul Sănătăţii le-a comunicat de fiecare dată şi care nu sunt extrem de dificile.

Ar trebui să fie aplicate de toată lumea, pentru ca să nu vedem o creştere importantă a numărului de cazuri şi, în mod evident, mă refer aici la igiena personală, mă refer aici la evitarea aglomeraţiilor şi la portul măştii medicale mai ales în mijloacele de transport în comun unde putem observa că lumea s-a relaxat.

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ești în prag de infarct. Toat...

Indicăm cu foarte mare tărie tuturor să trateze cu seriozitate portul măştii în aceste mijloace de transport în comun atât la metrou, cât şi în transportul în comun suprateran, cu atât mai mult în spaţiile închise unde există mai multe persoane”, a subliniat secretarul de stat.

În ultimele 24 de ore, 52 de persoane au murit infectate cu SARS-CoV-2.

„Puteţi observa că deja rata de pozitivitate faţă de săptămâna anterioară, când a fost aproape 9%, mai exact 8,9%, a ajuns în această săptămână la 9,5%, iar rata de reproducere a cazurilor începe să crească.

Te-ar mai interesa: Intrarea Coreei de Nord în OMS stârnește indignare...

A ajuns în săptămâna de referinţă la 0,95%, o creştere faţă de săptămâna anterioară cu aproape 27%. Încet, încet se apropie de cifra unu, ceea ce susţine acea creştere a numărului de cazuri. (…) Se estimează fie menţinerea în acest platou sau chiar o uşoară creştere a numărului de cazuri”, a atras atenţia Pistol, potrivit Agerpres.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private