sâmbătă, septembrie 24, 2022

Adrian Streinu-Cercel trage un semnal de alarmă: „Pandemia nu se termină cu valul 4. Urmează încă două valuri”.

Cu toate că abia am intrat în valul 4 al pandemiei, Adrian Streinu-Cercel, fostul director al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, este de părere că după valul 4, urmează să ne confruntăm, la nivel monsdial, cu cel puţin alte două valuri, însă cu alte variante ale coronavirusului.

Te-ar mai interesa: Fructul care te scapă de constipație. Mihaela Bili...

Medicul Streinu-Cercel, în prezent preşedinte Comisia de Sănătate la Senat, a explicat, la Antena 3, că vor veni alte două valuri cu alte variante ale virusului. Mai mult de atât, valul 4 evoluează destul de repede, afectând deja pacienţii internaţi în secţiile de Terapie Intensivă.

Adrian Streinu-Cercel, semnal de alarmă: „Pandemia nu se termină cu valul 4. Urmează încă două valuri”

„Nu este problema dacă vine sau nu al patrulea val, pentru că al patrulea val este în momentul de față în fața noastră. Faptul că Terapie Intensivă au început să se adune pacienții, denotă clar acest lucru.

Practic, pacienții care sunt în Terapie Intensivă reprezintă acel procent de 5% de cazuri severe. Și dacă facem calculul înapoi, o să vedeți câte cazuri sunt în realitate, în spatele acestui procent de 5%, deci a numărului de pacienți care sunt în Terapia Intensivă.

Te-ar mai interesa: Temperatura optimă în casă. Medic: Aceasta este că...

Terapiile Intensive încep să fie aglomerate și din păcate, noi funcționăm exact cu același personal pe care l-am avut și în urmă cu 8 luni, și în urmă cu 1 an, și în urmă cu 1 an și 8 luni.

Practic, aici trebuia să facem o mică dezvoltare, în sensul să dăm posibilitatea unor specialități colterale , să își facă o dezvoltare pe Terapie Intensivă, în așa fel încât să putem face față următoarelor valuri.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 26 Septembrie- 2 Octombrie. Voropchi...

Pentru că noi vorbim acum  de valul 4, dar trebuie să fim cât se poate de conștienți că pandemia nu se termină cu valul 4 și urmează încă cel puțin încă două valuri de aici încolo, categoric, cu alte variante”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, potrivit sursei citate.

Fostul director al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” a evidențiat din nou că masca este singura care ne protejează, bineînţeles, în afară de vaccin.

Te-ar mai interesa: Orașul care a interzis reclama la carne. Medicul C...

„Atâta timp cât lumea nu înţelege să se vaccineze în aşa fel încât să pună stop propagării acestui virus, virusul pe măsură ce trece de la o persoană la alta, el va căpăta noi valenţe şi va face noi mutaţii, iar alte noi mutaţii vor face apanajul altor valuri. Deci totul depinde de noi”, a mai spus Adrian Streinu-Cercel.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private