joi, august 11, 2022

Certificatul digital COVID este o măsură impusă, recent, de autorități pentru a limita răspândirea coronavirusului. Acesta are rolul de a informa autoritățile despre starea călătorilor și a locuitorilor în privința bolii Covid-19. Pentru a evita vaccinarea sau testarea, anumite persoane apelează la anumiți „furnizori” de certificate digitale false.

După impunerea certificatelor, pe internet au apărut numeroase oferte care promit să ofere un certificat digital COVID, în lipsa vaccinării și a testării. Acest lucru se întâmplă în Italia, unde un astfel de document poate ajunge la suma de 450 de euro.

Te-ar mai interesa: Iată ce înseamnă când câinele tău face acest lucru...

Certificate digitale false, în Italia

Afacerile cu certificate COVID false înfloresc şi în Italia, comunică RRA, citat de Rador.

Şi acolo, pe internet au apărut numeroase oferte, mai ales în contextul în care guvernul de la Roma a început să extindă utilizarea acestui permis verde pentru accesul în locurile publice şi chiar pentru a putea călători cu trenul sau vaporul.

Între 100 şi 450 de euro costă un astfel de certificat digital fals obţinut fără ca solicitantul să fie nevoit să se vaccineze sau să facă un test PCR, iar cei care le vând dau asigurări că nu pot fi deosebite de cele originale.

Vândute pe rețelele de socializare

Te-ar mai interesa: Un preot cu har a zis: „Mi-a apărut Dracul și a zi...

De două zile, pe reţelele de socializare se găsesc fel de fel de anunţuri de vânzare a acestui permis pe internet, în schimbul unor sume care ajung până la 450 de euro.

„Certificatele green pass pe care le vindem sunt documente emise în mod legal de sistemul sanitar european şi de aceea sunt documente valide. Nu sunt acte editate. La orice fel de control vor rezulta perfect valabile. Pe documente sunt prezentate codurile QR activate legal şi care funcţionează” – comentează în anunţurile lor admnistratorii grupului Telegram, care mai susţin totodată că au vândut deja 1.200 de green pass în toată Italia.

Te-ar mai interesa: Vaccinare urgentă împotriva poliomielitei. Virusul...

„Pentru a obţine acest certificat datorită ajutorului oferit de noi nu va fi nevoie să faceţi niciun test, nici să vă vaccinaţi şi nici să fiţi vindecaţi de coronavirus. Va trebui pur şi simplu să aveţi un card de sănătate şi un document de identitate în curs de validitate. Veţi primi certificatul green pass pe hârtie şi/sau digital, dar pentru cel pe hârtie va fi nevoie să ne daţi o adresă la care să-l trimitem. Pentru cel digital va fi de ajuns numai un număr de telefon sau o adresă de e-mail”-sunt detaliile apărute în anunţurile unor altor administratori.

Te-ar mai interesa: Mare sărbătoare: Primul sfânt canonizat pe pământ ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private