Sari la conținut

Călătoriți în străinătate? Uite cum vă poate ajuta cardul european de sănătate dacă ai nevoie de medic

card european de sanatate, o necesitate
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cardul european de sănătate. V-ați programat o vacanță într-o în Uniunea Europeană? Cardul european de sănătate este documentul care vă garantează accesul gratuit la servicii medicale în sistemul public în spaţiul comunitar, în caz de urgenţă! Mii de carduri europene de sănătate au fost eliberate deja, anul acesta.

Cardurile europene de asigurări de sănătate, o necesitate

Vacanțe
Sursa foto: pexel.com

Implementarea sistemului de depunere online a cererilor pentru cardurile europene de asigurări de sănătate a dus la o creștere semnificativă a numărului de solicitări. Întreg procesul durează doar câteva minute, fără a mai fi nevoie de deplasare la sediile caselor județene de sănătate.

Cu toate acestea, mulți dintre românii care pleacă în străinătate ignoră această facilitate – după cum relatează corespondentul RRA , Ioan Suciu.

Directorul de relații contractuale al CAS: „Acest card european acoperă situațiile de urgență”

Mulți care trec frontiera pentru a pleca în vacanță sau cu afaceri în diferite țări ale Uniunii Europene ignoră o astfel de facilitate, care i-ar scuti de multe necazuri în caz de accident. Directorul de relații contractuale al CAS Arad, Bianca Găicean, spune că de la implementarea sistemului prin care se pot depune cereri online, numărul solicitărilor pentru cardul european de sănătate a crescut în mod constant.

„Acest card european acoperă situațiile de urgență sau atunci când intervin situații neprevăzute și persoana respectivă trebuie să beneficieze de tratament medical pe durata concediului sau a şederii temporare, indiferent de scopul deplasării”, spune Bainca Găicean.

Ce se poate spune, din punct de vedere al interesului, având în vedere că, iată, este un mijloc de protecție suplimentară?

„Numărul cererilor crește într-un ritm destul de lent, dar totuși este un trend crescător. De când avem această posibilitate de depunere și online am avut un număr de 925 de cereri înregistrate în luna mai. În luna iunie deja sunt 445 de cereri”, conchide Bianca Găicean.

Ulterior solicitării online, cardul european de sănătate este livrat prin Poșta Română în termen de şapte zile. Acesta are o valabilitate de doi ani de la data eliberării.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel