Sari la conținut

Afecțiune care se poate trata prin remedii naturiste. Nu au cum să-ți facă rău

gută
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Simptome extrem de dureroase care indică guta

Afecțiune care se poate trata prin remedii naturiste. Guta este o forma de artrita care rezulta din urma excesului de acid uric in sange. Acest proces duce la roșeață, inflamație și durere a articulației. Guta poate fi cauzată de factori ereditari, dar și de afectarea funcției renale, modificări ale sângelui, consumul regulat de alimente foarte condimentate, consumul excesiv de alcool sau anumite medicamente.

Dieta bolnavilor de guta
Bolnavii de guta trebuie sa includa in dieta lor:

– legume – legumele cu frunze verzi, morcovii, ceapa sunt bogate in antioxidanti si alte substante care lupta impotriva gutei. Patrunjelul, cimbrul, menta au un continut extrem de ridicat de un anumit tip de flavonoizi, numit apigenina care ajuta la mentinerea sub control a acidului uric. Fasolea nu trebuie evitata intrucat are multe efecte pozitive asupra organismului si trebuie inclusa in dieta oricarei persoane, nefiind nociva nici in cazul gutei.

Un studiu recent, a confirmat ca nici macar spanacul, care a fost asociat cu declansarea gutei nu creste riscul aparitie bolii, potrivit doc.ro.

  • Fructe – fructele de padure de culoare rosie-albastruie si ananasul sunt alegeri potrivite. Totusi cele mai bune sunt ciresele. Unii experti recomanda consumul a 6-8 cirese in fiecare zi pentru prevenirea gutei si a 20-30 de cirese in timpul unei crize acute;
  • Lichide – deshidratarea poate declansa atacuri de guta, de aceea trebuie prevenita prin consumul a 6-8 pahare de apa sau ceaiuri pe zi;
  • Cafea – potrivit unor studii, daca se beau zilnic aproximativ 4 cesti de cafea riscul declansarii gutei scade cu pana la 40%. Totusi cafeaua se va consuma cu prudenta de catre persoanele hipertensive;
  • Lactate degresate – in urma unor cercetari s-a descoperit ca barbatii care consuma lactate degresate, reduc riscul aparitiei gutei cu pana la 50%.

Remedii naturiste pentru gută: Plante ce luptă această afecțiune

Muguri de mesteacăn – se toarnă 1 lingură de muguri de mesteacăn cu 1 cană de apă clocotită. Se lasă la macerat într-un termos timp de 1 oră și apoi se strecoară. Se bea câte un pahar de 4 ori pe zi, de preferință după mese, timp de aproximativ 3 săptămâni.

Țelină – Semințele și frunzele de țelină ajută la accelerarea eliminării acidului uric. Pentru a pregăti ceaiul, aveți nevoie de 2 lingurițe de semințe zdrobite, care se toarnă cu un pahar cu apă clocotită. Lăsați-l la macerat timp de 15 minute și apoi beți de 3 ori pe zi.

Tinctură cu scorțișoară – Luați 20-30 de picături din această tinctură de 3-4 ori pe zi înainte de mese.

Infuzie de seminte de ienupar si pepene verde – se macina varfuri de pin si seminte de pepene verde si se toarna apa clocotita. Lăsați să se infuzeze timp de 20 de minute și apoi beți 1/4 de cană din acest ceai dimineața și după-amiaza pe tot parcursul zilei.

Aceste plante pot ajuta la reducerea nivelului de compuși purinici din organism și la ameliorarea simptomelor de gută. Cu toate acestea, este întotdeauna bine să consultați un medic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel