Sari la conținut

Acesta este cel mai bun ceai pentru glanda tiroidă, afirmă cercetătorii

Glanda tiroidă
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Cancer tiroidian: ce este și cum poate fi tratat

Acesta este cel mai bun ceai pentru glanda tiroidă, afirmă cercetătorii greci. Consumul regulat al unui ceai din plante poate ajuta la reducerea riscul de a dezvolta boli maligne ale glandei tiroide cu 80%. Descoperă ce alte beneficii mai aduce acest delicios ceai.

Ceai de mușețel, căci despre el este vorba, are puterea de a reduce riscul de a dezvolta boli maligne ale glandei tiroide și alte patologii ale acestui organ cu 80%. Rezultatele studiului lor au fost publicate în Jurnalul European de Sănătate Publică.

30 de ani de consum regulat al acestei băuturi din plante reduce șansele de a face cancer

În timpul cercetării, oamenii de știință au analizat obiceiurile alimentare ale a 526 de persoane, inclusiv persoane diagnosticate cu cancer al glandei menționate, cu tumori benigne ale acestui organ și persoane complet sănătoase. La evaluarea rezultatelor, oamenii de știință au descoperit că, cu cât este prezent mai mult ceai din planta aromatică în dieta oamenilor, cu atât este mai mic riscul de a dezvolta patologii ale glandelor.

ceai de musetel
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Mușețel, beneficii pentru organism

Potrivit cercetătorilor, Persoanele care au băut ceai de mușețel de 2-6 ori pe săptămână aveau un risc cu 70% mai mic de a dezvolta patologii decât persoanele care nu aveau un astfel de obicei alimentar. Oamenii de știință au calculat, de asemenea, că 30 de ani de consum regulat al acestei băuturi din plante reduce șansele de a face cancer la glanda menționată cu aproape 80%.

Același efect protector a fost găsit și în alte 2 băuturi din plante populare în Grecia. Este ceai de salvie și o infuzie dintr-un amestec de ierburi de munte. Oamenii de știință explică acest efect miraculos prin prezența unor substanțe specifice – flavonoide și polifenoli în compoziția acestor plante. Au un puternic efect antioxidant și antiinflamator, care protejează glanda de diferite efecte negative, potrivit Actualno.

„Aș recomanda tuturor să bea în fiecare zi băutura aromată din planta de chihlimbar”, spune medicul nutriționist Marina Sorokina. Potrivit doctorului, această băutură este mult mai gustoasă decât ceaiul negru obișnuit. În același timp, nu conține cofeină, care este dăunătoare inimii și vaselor de sânge.

Contraindicații. Cine nu ar trebui să bea ceai pe bază de plante?

După cum a menționat nutriționistul dr. Sorokina, este mai bine să evitați să beți ceaiul dacă sunteți predispus la alergii la ierburi sau au boli gastrointestinale în stadiul acut.

Expertul notează că această băutură are multe proprietăți utile:

  • Reduce probabilitatea dezvoltării patologiilor cardiovasculare;
  • Accelerează recuperarea după boală;
  • Ajută la reducerea inflamației;
  • Întărește sistemul imunitar;
  • Reduce riscul de a dezvolta cancer (mulțumită antioxidanților conținuti în inflorescențe);
  • Întărește oasele îmbunătățește somnul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel