Sari la conținut

Află despre remiterea diabetului de tip 2 în doar trei luni. Care sunt beneficiile postului intermitent pentru diabetici

Sete excesivă
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Simptome de diabet

Remiterea diabetului de tip 2 în doar trei luni. Diabetul este cunoscut ca o afecțiune ireversibilă de sănătate și cei care suferă de această boală trebuie să urmeze o dietă restrictivă și un stil de viață care să-și țină sub control nivelul zahărului din sânge.

Cu toate acestea, potrivit unui nou studiu, o dietă intermitentă restrictivă de calorii ajută la remiterea diabetului de tip 2 în doar trei luni, iar pacienții nu ar mai avea nevoie să-și ia medicamentele.

Potrivit unui mic studiu nou publicat în Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, participanții la studiu au reușit să mențină remisiunea și să rămână fără medicamente chiar și un an. Studiul este important pentru concluziile sale că diabetul de tip 2 poate să nu fie o boală degenerativă permanentă și de-a lungul vieții.

„Remiterea diabetului este posibilă dacă pacienții pierd în greutate prin schimbarea dietei și a obiceiurilor de exerciții fizice”, a spus Dongbo Liu, coautor al studiului de la Universitatea Agricolă Hunan din Changsha, China.

Cum este benefic postul intermitent pentru pacienții cu diabet

Potrivit Asociației Americane de Diabet, hipoglicemia, în care nivelul zahărului din sânge scade brusc din cauza lipsei de mâncare, poate duce la simptome precum:

 • Tremurare
 • Confuzie
 • Iritabilitate
 • Ritmul cardiac rapid și mai rapid
 • Amețeli și frisoane
 • Oboseală 
 • Niveluri scăzute de energie
 • Vedere încețoșată
 • Greață și vărsături

Postul intermitent este o dietă populară care formează un program de alimentație care alternează perioadele de lipsă de mâncare. Tipul de post are diferite tipuri de planuri, inclusiv cele care restricționează caloriile doar pentru anumite ore din fiecare zi sau anumite zile ale săptămânii.

Dieta este o modalitate populară de a pierde în greutate și de a o menține și a fost testată cu succes și pe pacienții cu boli de inimă. Potrivit studiului, pacienții cu diabet care au participat la studiu nu au postit complet și nu s-au limitat să mănânce în orice moment al zilei.

Cum a fost realizat studiul? Potrivit studiului, 72 de pacienți cu diabet care au participat au trăit cu tipul 2 în ultimii 11 ani în medie și au luat injecții cu insulină și medicamente pentru a-și gestiona și controla situația. Studiul spune că participanții au urmat un ciclu de 15 zile de post intermitent cu unele ajustări și modificări în trei luni.

Rezultatele surprinzătoare: remiterea diabetului de tip 2 în doar trei luni

Potrivit cercetătorilor, studiul a dat rezultate surprinzătoare, în care mai mult de 86% dintre participanți, inclusiv cei care au luat medicamente și insulină, au redus numărul de medicamente pentru diabet.

De asemenea, aproape 55% dintre oameni au intrat în remisie și și-au întrerupt medicamentele antidiabetice. Studiul are limitări în ceea ce privește numărul de persoane utilizate în studiu, dar cercetătorii spun că vor analiza și o perspectivă mai largă.

Beneficiile postului intermitent pentru diabetici: Potrivit experților în sănătate, atunci când se face în siguranță, postul intermitent oferă o mulțime de beneficii pentru persoanele cu diabet.

Unele beneficii potențiale includ:

 • Sensibilitate îmbunătățită la insulină
 • Tensiune de sânge scăzută
 • Scade stresul oxidativ
 • Pofta de mâncare redusă
 • Creșterea oxidării grăsimilor

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel