joi, decembrie 1, 2022

Agenţia Europeană a Medicamentului intervine în controversa privind vaccinul AstraZeneca. Populația refuză să accepte vaccinarea cu acest produs în urma suspiciunilor legate de efectele secundare apărute după vaccinare.

Agenţia Europeană a Medicamentului (AME) a transmis că apariţia neobişnuită a cheagurilor de sânge ar trebui listată ca un foarte rar efect secundar al vaccinului anti-COVID-19 de la AstraZeneca, adăugând însă că beneficiile depăşesc riscurile.

Te-ar mai interesa: Nu ignora transpirația urât mirositoare! Poate fi ...

Directorul AME, dna Emer Cook, a declarat în cursul unei conferinţe de presă că vaccinul s-a dovedit a fi eficient împotriva COVID-19, prevenind îmbolnăviri grave şi salvând vieţi. Totodată, ea a spus că este important ca vaccinurile disponibile să fie folosite şi că o abordare precaută este întotdeauna de preferat:

„Acest caz demonstrează clar una dintre provocările prezentate de campaniile de vaccinare pe scară largă. Când aceste vaccinuri sunt administrate la milioane de oameni pot apărea evenimente foarte rare care nu au fost identificate în timpul testelor clinice”.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Pericol mortal în coaja unei bana...

 

Marea Britanie recomandă utilizarea vaccinului AstraZeneca doar la cei care au peste 30 de ani

În Marea Britanie, autorităţile vor oferi vaccinuri alternative persoanelor cu vârste sub 30 de ani, ca urmare a reevaluării vaccinului AstraZeneca. Cu toate acestea, autoritatea de reglementare în domeniul sănătăţii a comunicat că, pentru marea majoritate a populaţiei, beneficiile depăşesc cu mult riscurile.

Autorităţile britanice insistă că beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile, însă admit că în urma administrării acestui vaccin mai multe persoane au dezvoltat o formă extrem de rară de cheaguri de sânge.

Te-ar mai interesa: Poziția de somn care îți distruge sănătatea. Încea...

”Până în 31 martie, peste 20 de milioane de doze din vaccinul AstraZeneca au fost efectuate. Am avut 79 de cazuri, toate fiind raportate după prima doză. În mod tragic, 19 persoane au decedat. Aceste cazuri rare de cheaguri de sânge au afectat atât femei, cât și bărbați, cu vârste între 18 și 79 de ani.” a spus June Raine, directoarea Autorității de Reglementare a Medicamentelor din Regatul Unit.

Te-ar mai interesa: Nu te teme de grăsimile alimentare: vaginul tău de...

Din cercetarea medicală de până acum reiese că persoanele tinere ar fi cele mai expuse acestor cheaguri de sânge. Din această cauză, autoritățile britanice au decis ca vaccinul AstraZeneca să nu mai fie administrat persoanelor sub 30 de ani.

Marea Britanie a vaccinat până acum peste 31 de milioane de persoane cu vaccinurile AstraZeneca și Pfizer.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private