duminică, iunie 26, 2022

Ai contractat variola maimuței? ECDC, recomandare controversată pentru proprietarii ACESTOR animale de companie: Izolați sau EUTANASIAȚI.

Pentru a stopa transmiterea variolei maimuțelor pe continent, Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) îndeamnă persoanele care suferă și proprietarii de rozătoare, precum hamsterii sau cobai, să le separe temporar sau chiar să le eutanasieze.

Te-ar mai interesa: Să fie vorba de un semn divin? Șeful Bisericii Ort...

Ai contractat variola maimuței? ECDC, recomandare controversată pentru proprietarii ACESTOR animale de companie: Izolați sau EUTANASIAȚI

Până în prezent, ECDC raportează 85 de cazuri de variola maimuță în opt state ale Uniunii Europene, inclusiv 7 numai în Belgia. Începând de miercuri, au fost 219 persoane afectate în întreaga lume, în afara țărilor în care boala este endemică. Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor face apel la țările europene să reacționeze.

Printre sugestiile ECDC se numără carantina rozătoarelor domestice, cum ar fi șoarecii, cobaii, hamsterii sau chiar gerbilii, care sunt mai fragile și susceptibile la variola maimuțelor.

Centrul European pentru Controlul Bolilor îi îndeamnă pe proprietarii unor astfel de animale să le izoleze în laboratoarele guvernamentale.

Te-ar mai interesa: Mesajul lui Arsenie Boca pentru credincioși: „Când...

„În mod ideal, rozătoarele de companie ar trebui izolate în unități supravegheate, respectând condițiile de izolare respiratorie (de exemplu, laborator) și bunăstarea animalelor (de exemplu, unități guvernamentale, canisa sau organizațiile de bunăstare a animalelor) și testate (prin PCR) pentru expunere înainte de sfârșitul carantinei”, se arată în comunicatul ECDC, potrivit 7sur7.be.

Te-ar mai interesa: Și-au anulat NUNTA, după 7 ani de relație. Vestea ...

ECDC merge mai departe, sugerând, ca ultimă soluție, eutanasia rozătoarelor atunci când izolarea controlată și testarea regulată nu sunt posibile.

ECDC a menționat Cu toate acestea, probabilitatea acestei răspândiri este „foarte scăzută”. Dar autoritățile naționale de sănătate ar trebui să colaboreze cu experți veterinari pentru a se asigura că există o capacitate suficientă de testare pentru a tampona și a pune în carantină animalele de companie care au fost expuși la variola maimuțelor.

Te-ar mai interesa: O actriță celebră șochează: „Am pierdut nouă copii...

Agenția a spus că animalele de companie expuse rozătoare ar trebui izolate în unități monitorizate și testate din nou înainte de încheierea carantinei.

Aceste animale de companie ar trebui să fie ucise doar „ca ultimă soluție” dacă nu există capacitate de testare sau de izolare, se arată în raport.

Mamiferele de companie, cum ar fi pisicile și câinii, pot fi izolate acasă dacă există un spațiu în aer liber adecvat și un veterinar le poate verifica, a spus ECDC.

Te-ar mai interesa: Drama Mirelei Vaida. A trecut prin momente cumplit...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private